Skip to main content

Alhamdulillah...

Assalamualaikum my sugar plump readers!

Seriously dah lama tak masuk sini.. dan Dalin sangat terkejut bila jumlah follower bertambah sedikit..
bila nak tengok approval comments, banyak komen yang buat Dalin tersenyum.. Ramai yang membaca blog Dalin sebab Diet Atkins.. Syukur Alhamdulillah...

Harap pembaca semua dapat manafaat yang bagus dari blog ini.. Malangnya Dalin tak dapat nak berblog dan post benda baru berkaitan Diet Atkins ni.. Bagi yang tak tahu, Dalin adalah pelajar universiti.. waktu cuti semester aje lah yang free nak hapdet blog.. itu pun kalau Streamyx kat rumah ni sihat walafiat..

Ada jugak readers yang contact dalin melalui whatsapp.. Kalau Dalin sempat, InsyaAllah Dalin balas.. kalau tak balas tu, harap maaf ye sayangs semua.. ini adalah disebabkaaaaaannnnn..


All of your comments Dalin baca satu persatu.. tapi balasnya idak lagii.. huhu.. mahaaaappp.. ni pun Dalin secara haram tak berapa haram update.. tak padan dengan esok ada test BIOLOGY..

Thank you very much..

p/s: bagi sesiapa yang nak tahu apa itu DIET ATKINS, click SINI


Comments

LoLiPoP BuLat said…
titew pon exm jgk.. hew hew

Popular posts from this blog

Recipe Diet Atkins fasa 1

Assalamualaikum my sugar plump readers!! Haaa.. Ni Dalin nak kongsi recipe Diet Atkins yang sekian lama nawaitu tertanam di jiwa... tapi sebab tak siram-siram dan tidak pernah semai.. maka ku biarkan ia termati disitu..
hah! Curlas tak puitis iols..
Dalin takmau lah kongsi recipe yang setakat
- Pagi: 2 Telur setengah masak - Lunch: ayam 2 ketul, dan sayur sikit -Malam : bla...blaa..bla.. air: bla..bla.. liter
Huh! Sila abaikan ye.. sebab semua orang boleh buat menu simple ni.. korang google je "menu fasa 1 diet atkins" segelambak senarai website yang hado.. korang click je.. kalau tu pun malas, iols tak dapek buat apa melainkan SEPICHLESH (baca: speechless)
So, mari kita berkasih sayang dengan segala mak nenek recipe yang Dalin ada cipta sendiri, or idea ambil dari KDA or ambil ilham dari masakan biasa, tetapi dijadikan Atkins-friendly food!
Jom cekidautt.. AMARAN: POST INI SANGAT PANJANG
~2-3 biji telur ~tuna flake in water/oil ~1 keping keju di racik ~cili merah dihiris ~s…

Berpuasa Sambil Diet Atkins

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

Dalin teringin nak cuba untuk berDA sambil berpuasa ni..
Niat bukan untuk nak cepat kurus, tapi niat untuk nak selesakan diri dan buat penyediaan rapi untuk bulan Ramadhan.. dan ini adalah puasa sunat.. puasa ganti dah ganti sesiap.. :)
Cuma sekarang ni Dalin ABC.. so, sementara nak habis, Dalin nak kutip segala ilmu untuk puasa ni..

dan Dalin boleh kongsi pengalaman Dalin ni.. harap memudahkan Dalin bila masuk bulan Ramadhan nanti..
Tips yang Dalin baru dapat, time sahur memang kena makan, bahkan WAJIB... sebab kita buat diet atkins, time berbuka takde nya nak bantai semua makanan yang teringin ni.. dan kena bangun awal dari biasa sebab perlu habis kan air kosong sebanyak 1L.. huhu..

dan kalau nak  lebih sihat, memang kena buat exercise.. walaupun berpuasa, tp niat Dalin nak pelahan-pelahan dulu, taknak lah start puasa terus exercise aggressively..

nanti bila Dalin start buat, Dalin gtaw semua pembaca dan peminat Atkins yer!! :)

byebye.. mua…

About me

Assalamualaikum my sugar plump readers
Hi.. This is me.. and yes, that is my dad giving me duit raya..! *Me loike it* haha.. and that is my mom..
♥ I'm the youngest daughter in the family ♥I have an older brother.. ♥and a sister.. ♥ yup.. just the 3 of us..

I talk alot.. yes.. I mean ALOT and people easily get annoyed with my loudness and my non-stop-talking but sometimes I can be a reserved person..
♥ I love to laugh ♥ but I'm easily to get mad.. *yes, hasutan syaitonnirojiim* 
♥ I love travelling ♥ I love cooking and making experiment with new recipes ♥ I love animals
♥ I hate shopping (as I dont have a lot of money) ♥ But  I do love watching movies ♥ and I love bowling even I end up into the LONGKANG! ♥ OH! and don forget karaoke, even if I sounded like a frog.. :'(
and I'm an unpredictable lady.. easy to make friend.. but hard to get.. *seriously*
I think that is all for now..
p/s: Oh! and I love 9GAG.com