Followers

My Birthday~

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 17, 2014

I will always remember you..

Assalamualaikum for you, I hope you know who you are..

I just sign-in my old email, as I was looking for an email address of my teacher where I used to lived in UK 10 years ago, hoping to wish him Merry Christmas.. but sadly, I couldnt.. maybe I accidentally delete it while ago..

and because of that Ive been reading old messages from someone I used to love.. I was a stupid girl at that time... I lied to him.. (bukan curang), I just kept on giving false information about myself as I was afraid I might lose him.. and in the end, I did.. :( I have to swallow the pain all by myself as nobody knew about this..

he used to ask me.. "Nur.. kalau kita kena berpisah nanti, mesti Nur takkan igt abg kan..? mesti Nur akan buang abang jauh-jauh dari Nur.."

and I replied, "Abang, kalaupun kita berpisah atas alasan tertentu, Nur takkan dapat lupakan abang sebab kemanisan dan kebahagiaan yang abg bg pada Nur.. walaupun kita berpisah, walaupun kita bermusuh.."

yep.. we are like strangers now.. although we've met sometimes.. but 'hell yaa.. I never knew this person infront of me...'

If God ask me, what will I do if I got the chance to rewind the time back..? definitely I would love to mend that relationship... until now it kept on hurting me..

I know that he is happy now... syukur.. praise to Allah..

till then.

hope we never see each other.. let time mend my broken heart.. although it has been 6 years already.. oh! nearly 7 years..

thanks for your warm hug and kindness... I'll always appreciate that.. may Allah exchange that by looking after you and your love ones.. amin..

pen's off

truly,

Nur


Jangan Malu Segan-Segan Nak Komen

Monday, December 8, 2014

Missing...

Assalamualaikum my sugar plump readers..



I miss New Zealand so much and it hurts..
I miss the Stop-at-the-coffee-shop-for-a-break time as I always ordered Hot Chocolate..
I miss the beautiful scenery..
I miss their friendly smile..
I miss the fun that we had..
I miss relaxing under the sun next to the campervan..
I miss going to the public toilet alone at night and its freaking me out..
I miss gossiping around while cutting the onions..
I miss Mr. Thubby a black fat cat that came out of no where..
I miss feeding wild ducks that suddenly flew by when they saw bread in my hands..
I miss the jumping and bouncing at the back of the campervan with mak cek and we go, "Wooooaaaa.. wwwwoooaaa..Woooo.." loudly.. LOL..
I miss the time we had to hold our urge to go for a weewee as the ratio is 6 people against 1 bathroom..
and many more... as the list kept on going..








Thanks for reading..!


Jangan Malu Segan-Segan Nak Komen

Saturday, September 27, 2014

Recipe dari Abah Careno part 2

Assalamualaikum my sugar plump readers!

Haa.. mari sambung ke part 2 pulak.. bagi yang tak tahu, Dalin berjaya menghasilkan produk dari resepi Abah Careno.. iaitu ketiaw Cantonese..  boleh rujuk di SINI ye..

Dalam ber-blogwalking baca post dari Blog Abah Careno, tetiba ada post Kek Biskut Lapis Cheese Nestum... atau lebih dikenali sebagai Cheesekut cake.. sebab dia ala-ala cheese cake yang berbiskut .. 

meh kita tayang gambar dari Abah Careno dulu.. resepi asal beliau dari SINI



Bahan-Bahan:
- 250g Cream Cheese (dalin guna yang dalam tube gambar lembu tu)
- Biskut kering Hup Seng
-Susu segar, nestum
- susu pekat manis
- serbuk milo


Cara-cara:
250g Cream Cheese dipukul hingga kembang
- masukkan susu pekat (ikut tahap kemanisan korang, nak manis letak sampai 1-2 Tin susu pekat pun boleh, tapi kalau kencing manis tu tanggung sendiri ye, tapi Dalin guna suku je.. sebab I loike masam-masam cream cheese tu)
- sambung pukul cream cheese + susu pekat dan ketepikan..


dari blog Abah Careno jugak... maaf ye Abg Lan, Dalin jenis tak rajin ambil gambar stepbystep.. huhu.. 
Lapisan pertama
-Rendam biskut kering dalam susu segar (tak yah lama-lama sebab nak bagi tapak tu keras)
- kemedian susun lah dalam loyan cantik-cantik.. nak susun hodoh-hodoh pun takpe.. takde sapa halang ye..


Lapisan kedua :
 Sapukan cream cheese + susu pekat yang di pukul tadi tu..

Lapisan ketiga : Taburkan nestum atas cream cheese tadi.... lepas tu Dalin tabuq serbuk milo..

Ni Abah Careno tabuq serbuk koko bagi ada rasa koko..

ulaaaanggggg lah lapisan-lapisan tadi, sampai lapisan yang terakhir tu.. cuma lapisan yang last tu sapu cream cheese tebal-tebal sikit.. kemedian tabuq nestum tu...

masukkan dalam peti ais dalam 10 jam.. kalau buat waktu malam, esok pagi tu boleh makan dah.. dia kena lama-lama dalam peti ais baru jadi bentuk.. kalau jenis napsu membuak-buak ibarat kerasukan syaiton ni rojim macam dalin ni, potong awal-awal takde bentuk okeyh..? kalau tak padan muka tak boleh letak dalam pesbuk or Insta..

dan ini hasil Cheesekut cake Dalin... 




dapp.. dappp oihhhhh!! sejuk-sejukkk.. minum pulak dengan Hershey's Mocha Flavored... hamboiii.. combination torrrrrbaaaaiikkk!

murah hoiiii... masa keluar cari barang nak buat Cheesekut ni.. terjumpa ni kat section susu segar dalam kotak..   lagi murah dari susu segar wanita belanda tu.. tekejut iols..


tenkiu lagi sekali kepada Abah Careno aka Abang Lan! :)


Jangan Malu Segan-Segan Nak Komen

Recipe dari Abah Careno part 1

Assalamualaikum my sugar plump readers!

Siap ada part 1 part 2 lagi tau...

ni part 2 >>>>>> http://lynacam.blogspot.com/2014/09/recipe-dari-abah-careno-part-2.html

Haaaa.. Dalin ni pembaca setia blog Abah Careno a.k.a Abang Lan..
dia ni kira orang kampung Dalin juga.. (dandan ngaku org kampung ye dakk.. ahaks!) kiranya macam *sniff sniff bacheng* (gaya omputeh sebut bau2 bacang)
disebabkan beliau dengan Puan Permaisuri dia pun ada *sniff sniff bacheng*, kiranya Dalin pun ada *sniff sniff bacheng* dengan kak zaza.. tp kot mana tu , mak dalin la pandai..pusing kot sana.. pusing kot sini..

Ada Abang Lan post kat IG beliau gambar ketiaw cantonese ni... punya la nampak terliuq.. terus check kat blog beliau... haaah! cantik... ada resepi.. taram dulu dalam peti laptop rapi-rapi.. kang balik rumah masak.. (masa tu di kolej, tak leh masak.. huhu)

masa dah balik tu masak la untuk dinner.. sedap hoiii.... simple kameha meha tahapnya..

resepi asal dari SINI

- ketiaw sebungkus, utk satu family 3-4 ahli.. (nama pun ketiaw cantonese kan)
- daging ka ayam ka udang ka sotong ka bebola ikan ka fish kek ka.. ikut suka.. takdak halangan 
- 3-4 ulas bawang putih yang dihiris halus mulus semulus jariku..
- halia sebesar ibu jari di hiris miris
- 2-3 biji cili padi di ketuk
- 1 kuib pati ayam.. Abah Careno guna 1/2 kuib, masak sorang.. kita sebab nak masak satu family
- tepung jagung 1 sudu besar... bancuh dgn air.. nak lagi pekat kuah, banyakkan sikit tepung jagung.. nak kuah cair, kurangkan dan tambah air....
- sos tiram 1 sudu besar...
- air secukup yang korang rasa.. nak letak air rebus daging or ayam lagi digalakkan.. jangan 'galak' sudah..
- sayur ikut suka suki korang.. Dalin guna baby kailan dan carrot...

CARA-CARA:

- Panaskan dalam 1-2 sudu minyak masak..
- masukkan ketiaw dan gorengkan dengan 1-2 sudu sos tiram atau agak2 kome lah..

gambar cilok dari blog Abah Careno
Quote: "Sudahnya dpt la keow teaw goreng sos tiram mcm atas ni... kluarkan dan masukkan dlm pinggan... dan boleh la mkn cenggitu jer kalau dah lapar sgt... hahahhaa..." 

part yg makan saja goreng kutiaw dengan sos tiram tu, dalin try lah.. hoiii.. mmg sedap..  saje gatal mulut nak ratah sikit..

KUAH
-tumiskan bawang putih, cili padi dan halia dalam 1-2 sudu minyak masak
- masukkan ayam/daging/udang/sotong
- masukkan sayur yang di potong (kecuali yg berdaun mcm kailan/sawi sbb cepat layu)
- masukkan fishball/fishcake
- masukkan air yg secukupnya, masukkan kuib pati ayam
- bila air dah mendidih, masukkan air bancuhan tepung jagung..
- masukkan telur...
- kemedian masukkan sayur yang berdaun agar sayur tak terlalu masak layu

kemedian tuang la kuah tadi tu atas kuetiaw kita tu... tapi disebabkan dalin buat utk family, dalin asingkan kutiaw dgn kuahnya.. taknak kutiaw tu kembang dalam kuahnya..

ni hat Abah Careno, sebab nampak very the mengiurkan tauu..

kemedian dapat la gambar cenggini..


Dalam periuk lagi

om nom nom nommm

camno abang lan? lulus tak... hehe.. tenkiuuu... family pun sukaa..

kena masukkan dalam koleksi "tetap" nih.. maksudnya boleh buat lagi kalau ada orang nak mai... :)


Jangan Malu Segan-Segan Nak Komen

Wednesday, September 24, 2014

Apa bezanya Reborn Baby dari Sweet Angels Reborn dan dari yang lain?



+Heat genesis paint ( berperanan sbgai warna utk kulit reborn baby) yang MURAH akan menyebabkan warna itu cepat pudar, dan akan mengelupas menyebabkan reborn baby itu kelihatan hodoh dan hilang seri, maka dengan itu Reborn Artist kami hanya akan menggunakan pewarna Heat Genisis Paint yang bermutu tinggi agar tidak cepat pudar dan mengelupas warnanya.

+Hidung reborn baby akan di tebuk dan ditahan dengan "black felt" utk memberikan gambaran seperti bayi yang sebenar yg boleh bernafas, jikalau perasan patung biasa, lubang hidungnya cuma ada lekuk dan tidak nampak 'realistic' seperti bayi betul.

+ Tangan dan kaki yang penuh yang di buat dari bahan yang dipanggil sebagai Vinyl, di mana selalunya reborn baby yg murah  adalah hanya 1/3 atau 3/4 tangan dan kaki. Ia akan menyebabkan reborn tersebut tidak nampak 'real' dan boleh nampak bahagian kain di dalam.

+Reborn baby ini akan mendapat "anatomically attached belly plate". Iaitu bahagian perutnya yg kelihatan real sehingga ke bahagian organ jantinanya. Jikalau dilihat di website lain, mereka jarang menyediakan "belly plate" atau perlu ditambahkan dgn harga yg berasingan. 

seperti gambar ini, ada "anatomically attached belly plate" melekap pada badan reborn yg dibuat dari kain. hanya bahagian depan yg ada utk kelihatan lebih realistic, bahagian belakang dibiarkan terdedah dgn kain kerana ia akan memberikan perasaan realistic ketika anda memegangnya.


+ proses yang dilakukan oleh Reborn Artist amat rumit, (dalam 2 hingga 3 minggu) kerana reborn baby ini akan di warnakan dgn Heat Genesis Paint dalam suhu yang amat panas secara berulang kali, (warna selapis, bakar,  warna selapis lagi, bakar dan warnakan lagi, kemudian bakar yang terakhir). Sepekara lagi, rambut reborn baby akan ditanam secara 'micro-rooted', iaitu helaian demi helaian yg memerlukan kesabaranyang amat tinggi. 'Rambut' yang digunakan oleh reborn artist adalah dari bulu kambing yg sgt bermutu tinggi, supaya warna tidak luntur, tidak berbelit dan kusut, malah tidak ada bau yg kurang menyenangkan.

+ Pihak kami akan memberikan extras kepada anda seperti 2-3 helaian baju, puting magnet, selimut, sijil lahir, lampin dan lain-lain. Harga yg kami tawarkan hanyalah harga patung semata-mata, jadi 'extras' ini adalah hadiah dari Reborn Artist (Marisol Orr)

+Setiap baby adalah customade, bererti anda pilih jenis patung yang anda suka, tetapi anda boleh memilih berat patung yang diingin, warna rambut yg diingini, warna mata yg diingini (jika anda pilih yang mata terbuka), anda boleh menukar nama patung anda untuk diletakkan dalam sijil lahir patung anda.

+Anda dapat lihat harga reborn baby yang murah begantung pada berat badan nya. Sweet Angel Reborn menetapkan satu harga sahaja, tetapi anda boleh pilih berat yang diingini untuk Reborn baby anda dari 1LBS ke 5LBS kira-kira 0.5kg-2.3kg


Alangkah bagusnya jika anda dapat merasai mereka dalam pangkuan anda..
seperti bayi sebenar!!


Baby Cody

Baby Cotton Candy

Baby Dylan
Baby Bela

Baby Holland

Baby Arianna

Contoh extras yang anda akan dapat untuk 'anak' anda


sekian,

terima kasih,

Dalina

nurdalinazulkhairi@yahoo.
com
0194070906 (wassup@sms only)


Jangan Malu Segan-Segan Nak Komen

Monday, September 22, 2014

Answering a question,

Assalamualaikum my sugar plump readers..

I have receive a comment from an Anonymous


1) The number one reason is, the baby that is being made is from a high quality materials.. the paint don't wear off after many years.. the baby were painted by heat genesis paint.. the baby were HAND ROOTED ONE BY ONE USING A QUALITY GOAT'S FUR.. it take days to hand rooted the baby's head..

2) who told you that USD150 -USD1000 is only around RM150-RM250?

3) kindly give me some link or ebay link that shows the price that you have stated.. as I will see it for my self..

I have been in this Reborn doll world for almost 5 years.. and I wouldn't like to see people having an ugly reborn baby that actually looks like a doll.. people bought this reborn dolls for an artistic value that this doll looks like a real baby..

Furthermore, having to shipped items from a country far away from Malaysia is not easy, especially from countries such US, UK and European Countries, as it cost a fortune.. roughly these babies weight is around 2.5kg, plus the box and also other accessories, for sure the total weight would be heavy and will cause a fortune for the postage..

if you are interested to buy reborn doll for that certain reborn artist website or ebay, you may just do it.. Malaysia also have their reborn forum.. we all know the actual price of this reborn dolls, and yes, it is expensive.. please make a further investigation before asking a ridiculous question.

thank you,

sincerely,

Dalina

nurdalinazulkhairi@yahoo.com

0194070906


Jangan Malu Segan-Segan Nak Komen

Tuesday, September 16, 2014

Bersalah

Assalamualaikum my sugar plump readers..

Sekarang ni Dalin dah penghujung semester.. sekentut je lagi nak final exam.. hukhuk..

tetiba masa study (study la sangattt) tergerak hati nak bukak Nuffnang.. tetiba kan..



serious guilty gila... dulu mengila mencari solution camne nak dapat CPUV nih.. sekali dapat terus pejam mata.. dasar manusia kulit lupakan kacang!! huhhhh..

Atkins??? mihmihmihh... ke laut la uols..

(AWAS!! JANGAN TIRU AKSI DI ATAS)

nanti kita sama2 start balik yeee.. wakakaka.. sng je Atkins diet ni.. follow by the rules.. tp kena kuatkan mental.. hihihihihi.....

bubye uols..!


Jangan Malu Segan-Segan Nak Komen