Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2014

Recipe dari Abah Careno part 2

Assalamualaikum my sugar plump readers!

Haa.. mari sambung ke part 2 pulak.. bagi yang tak tahu, Dalin berjaya menghasilkan produk dari resepi Abah Careno.. iaitu ketiaw Cantonese..  boleh rujuk di SINI ye..

Dalam ber-blogwalking baca post dari Blog Abah Careno, tetiba ada post Kek Biskut Lapis Cheese Nestum... atau lebih dikenali sebagai Cheesekut cake.. sebab dia ala-ala cheese cake yang berbiskut .. 

meh kita tayang gambar dari Abah Careno dulu.. resepi asal beliau dari SINI



Bahan-Bahan: - 250g Cream Cheese (dalin guna yang dalam tube gambar lembu tu) - Biskut kering Hup Seng -Susu segar, nestum - susu pekat manis - serbuk milo

Cara-cara: 250g Cream Cheese dipukul hingga kembang - masukkan susu pekat (ikut tahap kemanisan korang, nak manis letak sampai 1-2 Tin susu pekat pun boleh, tapi kalau kencing manis tu tanggung sendiri ye, tapi Dalin guna suku je.. sebab I loike masam-masam cream cheese tu)
- sambung pukul cream cheese + susu pekat dan ketepikan..

Lapisan pertama -Rendam biskut kering …

Recipe dari Abah Careno part 1

Assalamualaikum my sugar plump readers!

Siap ada part 1 part 2 lagi tau...

ni part 2 >>>>>> http://lynacam.blogspot.com/2014/09/recipe-dari-abah-careno-part-2.html

Haaaa.. Dalin ni pembaca setia blog Abah Careno a.k.a Abang Lan..
dia ni kira orang kampung Dalin juga.. (dandan ngaku org kampung ye dakk.. ahaks!) kiranya macam *sniff sniff bacheng* (gaya omputeh sebut bau2 bacang)
disebabkan beliau dengan Puan Permaisuri dia pun ada *sniff sniff bacheng*, kiranya Dalin pun ada *sniff sniff bacheng* dengan kak zaza.. tp kot mana tu , mak dalin la pandai..pusing kot sana.. pusing kot sini..

Ada Abang Lan post kat IG beliau gambar ketiaw cantonese ni... punya la nampak terliuq.. terus check kat blog beliau... haaah! cantik... ada resepi.. taram dulu dalam peti laptop rapi-rapi.. kang balik rumah masak.. (masa tu di kolej, tak leh masak.. huhu)

masa dah balik tu masak la untuk dinner.. sedap hoiii.... simple kameha meha tahapnya..

resepi asal dari SINI

- ketiaw sebungkus, u…

Bersalah

Assalamualaikum my sugar plump readers..

Sekarang ni Dalin dah penghujung semester.. sekentut je lagi nak final exam.. hukhuk..

tetiba masa study (study la sangattt) tergerak hati nak bukak Nuffnang.. tetiba kan..



serious guilty gila... dulu mengila mencari solution camne nak dapat CPUV nih.. sekali dapat terus pejam mata.. dasar manusia kulit lupakan kacang!! huhhhh..

Atkins??? mihmihmihh... ke laut la uols..

(AWAS!! JANGAN TIRU AKSI DI ATAS)

nanti kita sama2 start balik yeee.. wakakaka.. sng je Atkins diet ni.. follow by the rules.. tp kena kuatkan mental.. hihihihihi.....

bubye uols..!