Skip to main content

Calori Burn Per Hour!

Assalamualaikum my sugar plumps readers!!
Nak tahu berapa calori kau bakau selama sejam dengan aktiviti seharian?
Moh le tengok di bawahhh..


Type of Exercise Calories/hour 

BELOW 100

Sleeping 55 
Eating 85
Sewing 85 
Knitting 85 
Sitting 85 

MORE THAN 100

Standing 100 
Driving 110 
Office Work 140 
Housework, moderate 160+ 
Golf, with trolley 180 
Golf, without trolley 240 
Gardening, planting 250 Dancing, 
ballroom 260 
Walking, 3mph 280 
Table Tennis 290 
Gardening, hoeing etc. 350 
Tennis 350+ 

MORE THAN 400

Water Aerobics 400 
Skating/blading 420+ 
Dancing, aerobic 420+ 
Aerobics 450+ 
Bicycling, moderate 450+ 
Jogging, 5mph 500 Gardening, 
digging 500 
Swimming, active 500+ 
Cross country ski machine 500+ 
 Hiking 500+ 
Step Aerobics 550+ 
Rowing 550+ 
Power Walking 600+ 
Cycling, studio 650 
Squash 650+ 
Skipping with rope 700+ 
Running 700+

Yang Dalin bold+italic adalah activiti yg Dalin dok buat.. hehehe.. Alhamdulillah...

Comments

Gulunganpita said…
wah, ternyata running is the best..
Dalin said…
yes.. but yang paling best is TIDO, while you're sleeping, u'll also burn your calories.. hehe..
ternyata walking bisa membakar hanya 280 kalori saja kalo dilakukan per 3mph...lumayan :-)

Popular posts from this blog

About me

Assalamualaikum my sugar plump readers
Hi.. This is me.. and yes, that is my dad giving me duit raya..! *Me loike it* haha.. and that is my mom..
♥ I'm the youngest daughter in the family ♥I have an older brother.. ♥and a sister.. ♥ yup.. just the 3 of us..

I talk alot.. yes.. I mean ALOT and people easily get annoyed with my loudness and my non-stop-talking but sometimes I can be a reserved person..
♥ I love to laugh ♥ but I'm easily to get mad.. *yes, hasutan syaitonnirojiim* 
♥ I love travelling ♥ I love cooking and making experiment with new recipes ♥ I love animals
♥ I hate shopping (as I dont have a lot of money) ♥ But  I do love watching movies ♥ and I love bowling even I end up into the LONGKANG! ♥ OH! and don forget karaoke, even if I sounded like a frog.. :'(
and I'm an unpredictable lady.. easy to make friend.. but hard to get.. *seriously*
I think that is all for now..
p/s: Oh! and I love 9GAG.com

Recipe Diet Atkins fasa 1

Assalamualaikum my sugar plump readers!! Haaa.. Ni Dalin nak kongsi recipe Diet Atkins yang sekian lama nawaitu tertanam di jiwa... tapi sebab tak siram-siram dan tidak pernah semai.. maka ku biarkan ia termati disitu..
hah! Curlas tak puitis iols..
Dalin takmau lah kongsi recipe yang setakat
- Pagi: 2 Telur setengah masak - Lunch: ayam 2 ketul, dan sayur sikit -Malam : bla...blaa..bla.. air: bla..bla.. liter
Huh! Sila abaikan ye.. sebab semua orang boleh buat menu simple ni.. korang google je "menu fasa 1 diet atkins" segelambak senarai website yang hado.. korang click je.. kalau tu pun malas, iols tak dapek buat apa melainkan SEPICHLESH (baca: speechless)
So, mari kita berkasih sayang dengan segala mak nenek recipe yang Dalin ada cipta sendiri, or idea ambil dari KDA or ambil ilham dari masakan biasa, tetapi dijadikan Atkins-friendly food!
Jom cekidautt.. AMARAN: POST INI SANGAT PANJANG
~2-3 biji telur ~tuna flake in water/oil ~1 keping keju di racik ~cili merah dihiris ~s…

Berpuasa Sambil Diet Atkins

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

Dalin teringin nak cuba untuk berDA sambil berpuasa ni..
Niat bukan untuk nak cepat kurus, tapi niat untuk nak selesakan diri dan buat penyediaan rapi untuk bulan Ramadhan.. dan ini adalah puasa sunat.. puasa ganti dah ganti sesiap.. :)
Cuma sekarang ni Dalin ABC.. so, sementara nak habis, Dalin nak kutip segala ilmu untuk puasa ni..

dan Dalin boleh kongsi pengalaman Dalin ni.. harap memudahkan Dalin bila masuk bulan Ramadhan nanti..
Tips yang Dalin baru dapat, time sahur memang kena makan, bahkan WAJIB... sebab kita buat diet atkins, time berbuka takde nya nak bantai semua makanan yang teringin ni.. dan kena bangun awal dari biasa sebab perlu habis kan air kosong sebanyak 1L.. huhu..

dan kalau nak  lebih sihat, memang kena buat exercise.. walaupun berpuasa, tp niat Dalin nak pelahan-pelahan dulu, taknak lah start puasa terus exercise aggressively..

nanti bila Dalin start buat, Dalin gtaw semua pembaca dan peminat Atkins yer!! :)

byebye.. mua…