Followers

Saya Berpuasa sambil berAtkins!

/
3 Comments
Assalamualaikum my sugar plump readers!

Alhamdulillah.. ini hari pertama Dalin berpuasa sunat.. bukan puasa biasa.. kira special juga, sebab Dalin sertakan dengan Diet Atkins! Ini bukan Puasa Ganti.. bukan Puasa Nazar.. sekadar puasa biasa.. boleh dikatakan puasa sunat lah kot, walapun hari Selasa.. sebab takkan nak niat "kerana aku nak kurus" kan? lapar? letih? dahaga? penat? Alhamdulillah itu semua tidak berlaku.. Dalin jenis kalau nak buat sesuatu, Dalin kaji dulu...Macam awal-awal Dalin kenal diet Atkins dari SINI, Dalin kaji dan baca dulu.. baca blog dia dari awal sampai habis.. lepas tu baru kenal Kelab Diet Atkins di FB dan blog Taknakgemuk.com.

Maka nasihat yang diberi oleh sifu saya, dari Kelab Diet Atkins ni, bangun awal untuk bersahur sebab anda perlu minum banyak air! lebih dari 1L.. Masa sahur pertama saya, saya minum air 1.8L air.. lepas tu saya makan egg rolls untuk sahur.. ala-ala kuih ketayap.. cuma kulitnya dari telur dadar, dan inti nya dari tuna, chicken slices.. sedapp! perghh..

Tips Berpuasa sambil Berdiet Atkins.

  • Masa sahur minum 1L lebih air
  • Kena makan untuk nak bagi tenaga kerana kita tak makan nasi/mee/meehun
  • Ambil supplement multivitamins
  • Ambil Psyllium Husk
  • Selain itu saya minum green tea juga untuk antioxidant dan mudah berry... ahaks!
  • Berseronok lah ketika berpuasa!
    Cameron Valley Tea, but imported from China
ini lah ghuper Psyllium Husk



You may also like

3 comments :

super d0uble F :) said...

nak tanya,mana nak dapatkan psyllium husk tu ya?

Dalin said...

psyllium tu saya beli di kedai runcit dkt kwasan rumah saya... tp certain pharmacies ada..cosway, amway pun ada klu x slp saya

KakChah said...

Klu berat 68kg nk ke 55 bpe lama ye klu cara mcm ni?