Skip to main content

Karma

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

What goes around, comes around.. Pernah dengar kan?

Buat pada orang, Allah akan bayar cash.. Tetapi ramai menafikan.. termasuk diri ini sendiri..

Ramai yang memujuk diri sendiri, bila kena 'musibah', memikirkan bahawa ini lah ujian dari Allah swt..

Memang benar ia adalah ujian.. ujian untk kembali tengok pada diri sendiri.. ada buat jahat pada orang tak?

Ada lukakan hati orang tak? Ada buat fitnah pada seseorang yang kita sendiri tak tahu cerita tak?

Setkan minda, bila kena 'musibah', ada tak yang aku lukakan sesiapa sebelum ini?



I'm trying my hard to set this kind of thing in my brain.. dah memang ini cara masyarakat kita berfikirkan.. Baru-baru ini tengok Wanita Hari Ini.. mengenai Perbalahan suami isteri kemedian berbaik semula.. *lupa pula tajuk dia*
Pakar motivasi masa itu kata, "kerana diri sendiri merasakan diri kita hebat dari orang lain.." Pendapat kita lebih hebat dari orang lain.. kerja kita lebih hebat dari orang lain.. *Pappp!!* Terasa terkena tamparan pada muka..Memang Dalin akui benda ni..  lagi-lagi bila bergaul dengan students di tempat Dalin belajar.. Dah la rasa diri hebat dari orang lain.. ego untuk nak minta maaf tu pulak ke laut kan..

I'm trying my best to be the new me.. Inside Out..  This post takde kaitan dengan manusia-manusia di luar sana.. cuma manusia yang menulis ni je.. hahaha.. I've been in that situation, and I've seen that situation.. Saya buat pada orang, orang buat balik pada saya.. Saya tengok A buat pada B, CDEFGHI.... buat pada A..

Dalin,

Be a good girl.. even though you cannot pleased everybody.. remember that everybody also cannot pleased you.. Just try your best to grab the chance.. ^_^




Comments

Popular posts from this blog

About me

Assalamualaikum my sugar plump readers
Hi.. This is me.. and yes, that is my dad giving me duit raya..! *Me loike it* haha.. and that is my mom..
♥ I'm the youngest daughter in the family ♥I have an older brother.. ♥and a sister.. ♥ yup.. just the 3 of us..

I talk alot.. yes.. I mean ALOT and people easily get annoyed with my loudness and my non-stop-talking but sometimes I can be a reserved person..
♥ I love to laugh ♥ but I'm easily to get mad.. *yes, hasutan syaitonnirojiim* 
♥ I love travelling ♥ I love cooking and making experiment with new recipes ♥ I love animals
♥ I hate shopping (as I dont have a lot of money) ♥ But  I do love watching movies ♥ and I love bowling even I end up into the LONGKANG! ♥ OH! and don forget karaoke, even if I sounded like a frog.. :'(
and I'm an unpredictable lady.. easy to make friend.. but hard to get.. *seriously*
I think that is all for now..
p/s: Oh! and I love 9GAG.com

Recipe Diet Atkins fasa 1

Assalamualaikum my sugar plump readers!! Haaa.. Ni Dalin nak kongsi recipe Diet Atkins yang sekian lama nawaitu tertanam di jiwa... tapi sebab tak siram-siram dan tidak pernah semai.. maka ku biarkan ia termati disitu..
hah! Curlas tak puitis iols..
Dalin takmau lah kongsi recipe yang setakat
- Pagi: 2 Telur setengah masak - Lunch: ayam 2 ketul, dan sayur sikit -Malam : bla...blaa..bla.. air: bla..bla.. liter
Huh! Sila abaikan ye.. sebab semua orang boleh buat menu simple ni.. korang google je "menu fasa 1 diet atkins" segelambak senarai website yang hado.. korang click je.. kalau tu pun malas, iols tak dapek buat apa melainkan SEPICHLESH (baca: speechless)
So, mari kita berkasih sayang dengan segala mak nenek recipe yang Dalin ada cipta sendiri, or idea ambil dari KDA or ambil ilham dari masakan biasa, tetapi dijadikan Atkins-friendly food!
Jom cekidautt.. AMARAN: POST INI SANGAT PANJANG
~2-3 biji telur ~tuna flake in water/oil ~1 keping keju di racik ~cili merah dihiris ~s…

Berpuasa Sambil Diet Atkins

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

Dalin teringin nak cuba untuk berDA sambil berpuasa ni..
Niat bukan untuk nak cepat kurus, tapi niat untuk nak selesakan diri dan buat penyediaan rapi untuk bulan Ramadhan.. dan ini adalah puasa sunat.. puasa ganti dah ganti sesiap.. :)
Cuma sekarang ni Dalin ABC.. so, sementara nak habis, Dalin nak kutip segala ilmu untuk puasa ni..

dan Dalin boleh kongsi pengalaman Dalin ni.. harap memudahkan Dalin bila masuk bulan Ramadhan nanti..
Tips yang Dalin baru dapat, time sahur memang kena makan, bahkan WAJIB... sebab kita buat diet atkins, time berbuka takde nya nak bantai semua makanan yang teringin ni.. dan kena bangun awal dari biasa sebab perlu habis kan air kosong sebanyak 1L.. huhu..

dan kalau nak  lebih sihat, memang kena buat exercise.. walaupun berpuasa, tp niat Dalin nak pelahan-pelahan dulu, taknak lah start puasa terus exercise aggressively..

nanti bila Dalin start buat, Dalin gtaw semua pembaca dan peminat Atkins yer!! :)

byebye.. mua…