Followers

Karma

/
0 Comments
Assalamualaikum my sugar plumps readers..

What goes around, comes around.. Pernah dengar kan?

Buat pada orang, Allah akan bayar cash.. Tetapi ramai menafikan.. termasuk diri ini sendiri..

Ramai yang memujuk diri sendiri, bila kena 'musibah', memikirkan bahawa ini lah ujian dari Allah swt..

Memang benar ia adalah ujian.. ujian untk kembali tengok pada diri sendiri.. ada buat jahat pada orang tak?

Ada lukakan hati orang tak? Ada buat fitnah pada seseorang yang kita sendiri tak tahu cerita tak?

Setkan minda, bila kena 'musibah', ada tak yang aku lukakan sesiapa sebelum ini?



I'm trying my hard to set this kind of thing in my brain.. dah memang ini cara masyarakat kita berfikirkan.. Baru-baru ini tengok Wanita Hari Ini.. mengenai Perbalahan suami isteri kemedian berbaik semula.. *lupa pula tajuk dia*
Pakar motivasi masa itu kata, "kerana diri sendiri merasakan diri kita hebat dari orang lain.." Pendapat kita lebih hebat dari orang lain.. kerja kita lebih hebat dari orang lain.. *Pappp!!* Terasa terkena tamparan pada muka..Memang Dalin akui benda ni..  lagi-lagi bila bergaul dengan students di tempat Dalin belajar.. Dah la rasa diri hebat dari orang lain.. ego untuk nak minta maaf tu pulak ke laut kan..

I'm trying my best to be the new me.. Inside Out..  This post takde kaitan dengan manusia-manusia di luar sana.. cuma manusia yang menulis ni je.. hahaha.. I've been in that situation, and I've seen that situation.. Saya buat pada orang, orang buat balik pada saya.. Saya tengok A buat pada B, CDEFGHI.... buat pada A..

Dalin,

Be a good girl.. even though you cannot pleased everybody.. remember that everybody also cannot pleased you.. Just try your best to grab the chance.. ^_^






You may also like

No comments :