Followers

WishLists

/
0 Comments
Assalamualaikum my sugar plump readers..!!

Rasanya everibodi ada impian.. keinginan.. cita-cita.. or AS KNOWN AS..


Wish List

Including ME!! Tak manusialah kala takde wish list kan.. hahaha..
Saje je nak luahkan dalam blog ni.. sebenarnya kut-kut lah ada manusia yang baik hati nak grant my wish
tudiaaa.. very the jujur kan.. tak tak takkk.. this wish list is for me to look back.. sama ada Dalin dah dapat atau pun belum.. so that i can recheck it again.. yolah.. kalau bubuh dalam FB.. tak pasai nak scroll ke bawah kan.. dah nama pun hantu-hapdet-status-fb-doplohpatjam.. *hikhik*

Jadi.. apakah keinginan.. impian.. dan cita-cita iols tu?

1) BF
hah.. gitu engkau.. sangat very the jujur.. hakhak.. anda tak salah fikir.. ye.. memang benar..
Boyfriend atau bahasa kampungnya.. boiprend.. kenapa? sebabnya mudah.. masih single-mingle..
Memilih sangat ke CikDalin ni? hahaha.. yes and no.. yes sebab tak manusialah kalau tak memilihkan?
Memilih ni bukan dalam konteks nak yang kaya, kacak, karier, kenderaan hebat, kuat iman, kelakar dan segala K yang ada.. kalau nak yang segala K ni, better daku ngorat dato K.. oopss.. ampun kak sitii..
Kalau Dalin tak memilih, better pungut pilih je mana-mana lelaki tepi jalan untuk dijadikan pakwe ye dak? but i'm not looking for a bf at this time.. at this age.. no no no.. even though omak eden tanyo, apo kono eh jang?  "ekau takdo boiprend lagi ko?" eh.. bila masa pulak iols and mak jadi orang nogori ni.. mak saja test ja tu.. anak mak yang comel lagi ayu ni kena fokus belajar dulu.. tak gitu mak? but someday when I have already finish my studies.. I want an educated person.. itu je iols mintak.. not a nerdy nerd nerdos.. but educated.. why? simple.. because I love to debate and pokpekpokpek

2) Travel
Yes.. I do love travelling.. there is no fun that can beat the fun of travelling.. being excited to get on a plane.. to travel somewhere far.. to see new stuff..new culture.. new places.. new weather.. new shopping complex 
Ive been travelling alot seen I was little.. around Malaysia including Sabah Sarawak.. England.. Scotland.. France.. Belgium.. Switzerland.. Italy.. South Korea.. Taiwan..Thailand.. Indonesia..Vietnam.. Saudi Arabia (Makkah).. Germany..  and many more that I cant recall.. the most place that I want to go is the place of the prophets.. because I love history of our beloved prohets.. I love to go to places where you can imagine the events that happened years and years ago.. that why I really need a tour guide that can explain A LOT.. 
setakat ni the best travel agency is CS Holiday Travel.. My experience lah.. they have the best tour guide ever..their schedules are mostly on time and smooth.. and also fun! setakat ni lah.. harap-harap akan sentiasa berterusan.. Want to know about CS Holiday Travel? HERE is the website, and HERE is their FB page. If you are wondering, Cik Dalin di bayar kah.. jawapanya, I WISH.. haha.. tak lah.. TIDAK SAMA SEKALI ini memang pengalaman Dalin.. dan this is the best travel agency ever after dah beberapa kali dengan travel agencies yang berlainan..

Bekas tapak kaki Nabi Adam as di Sri Langka
Makam Nabi Zakaria tak sure di mana, di cuma letak AI
teruja tak tengok gambar-gambar ni, nak lebih teruja sila klik SINI and I do love to read this blog.. One of my favorite.. IslamUniversal


3) House

I think house is not a desire.. but a must.. malays especially.. MUST have a house.. bukannya sewa rumah, tapi memang betul-betul beli.. this is a rule from the Chinese that my family and I use.. selagi tiada harta.. jangan aniaya anak orang.. why? Kalau rumah tak mampu beli.. diri sendiri, suami/isteri, anak-anak nak berteduh di mana? tak teringin kah kita nak selesakan hidup mereka? Seseorang yang dah bekerja.. perlu ada sebuah rumah.. dan sebuah kereta.. tak kira lah.. besar ke kecik ke.. asalkan ada.. ok? sebab tu kerajaan cuba nak turunkan harga rumah, terutamanya kepada belia dan bumiputera.. tapi, ada ko tengok non-bumiputera mengeluh? non hado kan.. malah diorang lagi mampu dapatkan rumah yang lagi hebat dari kita-kita...

4) Baby
ahaa.. ni satu lagi statement tak voley belah..! Nak baby? buat lah sendiri! gitu kata kawan iols bila iols luah cam gini.. ingat senang nak buat bebi? Ofkoz nak kena pilih bf yang sesuai, kemedian  baru buat.. nak kenal hati budi masing-masing dulu, rasa serasi baru nak tunang.. majlis tunang walaupun kecik-keciklan.. nak guna apa, air liur? kemudian selepas 6 bulan baru nikah.. lepas tu majlis bertandang.. sambut menantu.. honeymoon *bold lagi tu* semua tu pakai duit cik adik cik abang cik akak ooii.. dah ada anak.. takkan nak bersalin tepi jalan? barang keperluan anak.. takkan nak bagi pakai baju kita? susu..? kalau Allah izinkan susu badan tahan lama takpe.. kalau Allah tak izinkan breastfeed lama-lama kt anak camne? duit jugakk.. takkan nak bagi susu pekat bancuh air suam.. mesti nak susu formula yang dirumuskan oleh pakar kanak-kanak, mengandungi DHA dan acid folic untuk pekembangan anak-anak, tiada gula tambahan bla.. bla.. maka dengan itu.. hari-hari lah Dalin dok berdoa moga abang sulung atau kakak Dalin cepat-cepat lah kahwin.. nak anak menakan oiiii... cepat la sikittt.. hahaha...dua-dua kereta dah ada.. sorang dah ada rumah sendiri..kerjaya pun alhamdulillah kerjaya yang professional.. bila nak kawin ooiitt.. dah tak larat nak bazir duit untuk diri sendiri.. nak bazirkan untuk anak menakan pulakk..

5) Samsung Note II
ni rasa macam susah je nak dapat.. bukan macam.. memang susah pun.. ye lah.. my handphone still ok.. cuma takde lah apps yang mantop macam whatsapp.. viber.. keek.. instagram.. FB twitter segala bagai tu.. tak disokong katernyer.. isk.. iskk.. lagipun harga nya sangat lah "murah" seribu lebih je.. hakhakhak.. actually, bukan sambung note II, just any smartphones yang sokong thses apps.. Luckily my old phone, Nokia Xpress Music 5630 support whatsapp.. tp viber, pou, keek, or insta tak voley... isk3.. :'(
 Dalin takde duit tambahan atau income.. 100% harapkan duit mak ayah jer.. seminggu ayah akan bank in rm100 untuk hidup di universiti.. itu lah duit nak beli makan.. duit nak beli nota.. nak fotostat segala mak nenek.. duit bayar yuran.. so bila habis, sms ayah "Salam ayah yang comey.. ayah mak sihat? duit dah habis" lebih kurang gitu lah.. hakhak... kadang kala segan juga nak contact ayah mak minta duit.. kerana segan dan malu tu lah pernah tak makan hampir seminggu.. harapkan biskut dan maggie je tau.. bukan ayah tak mampu.. cuma tu lah.. segan.. rasa menyusahkan mak ayah je.. *nangis jap*
disebabkan tu lah Dalin tak boleh nak berjoli enjoy sangat.. sebab money is very limited.. I have to use it wisely.. tak berapa nak wise kang, ikat perut la jawabnya.. PTPTN? ayah taknak Dalin berhutang di usia yang masih muda.. muda giteww.. ye lah.. baru diploma.. belum lagi degree and so on.. lagi-lagi I'm the only one yang dibawah jagaan mak ayah.. my big brother and sister dah koje.. JPA? hukhuk.. pada zaman iols, semua budak diploma yang memenuhi syarat tak dapat!! sedihhh... but, since i'll be deleting my FB account, I dunno whether to teruskan wish list ke 5 ni ke tak.. hahaha..

so, that's all for now.. bubye my darlings..

*bahasa kedah, bubuh = letak, anak menakan = anak saudara
**hikhik* = gelak kaver
**Images are from google

I'll Be Back!!


You may also like

No comments :