Skip to main content

Segmen | Jom Follow Blog Saya Bersama Garam!!

Wooot Wooot..!!
Hehehe.. rasa kelakar lak..  ^_^
Tahu kenapa?

aaa.. meh baca kt bawah ni..
JOM FOLLOW BLOG SAYA BERSAMA GARAM!

Haaa Syarat-syaratnya senang sangat. Copy Paste pun boleh.

#1 - Follow Blog Hafiz aka gegaramasinlah.blogspot.com. 
(tak perlu ganti pun sebab nanti sape nak join, boleh follow blog korang. : ) )

#2 - Buat post bertajuk Segmen | Jom Follow Blog Saya Bersama Garam!!

#3 - Copy header ni dan taruk pada post anda. taruk dekat side bar lagi bagus.. tapi tak wajib pun.. hehe..

#4 - Post anda mestilah bermula dengan perkataan Woot Wooot! dan berakhir dengan perkataan Selamat Pulang!! ^^ sebab tu trade mark blog haha

#5 - Tag sape dari mane korang dapat post ni.

#6 - Post kat komen saya supaya saya pun boleh follow korang.. hehe..

#7 - Post dekat group-group blogger kat facebook kalau rajin. huhu..

#8 - Settle!


Tag dari Inchek Hafiz sendirik sebab beliau terjah ke chatbox Dalin..
THANKKKKK YOUUUU!!!

Maka dengan ini..

Moh le join.. I polo you.. 
*terasa macam org DiGi lak, maklum le perut membesor lps sahur*

Okeyh!!

Selamat Pulang!!

Comments

Anonymous said…
haha.. comel-comel.. meh ajak member join skali.. kasi meramaikan majlis.. huhu.. thx join! XD
Dalin said…
Comel?? Dalin mmg comel.. oops terperasan lak di bulan mulia ni.. hoho..
Abang Stalker said…
woot woot...perut lapo ni~ :D
Dalin said…
@CWL : Nama pun adik akak kan ^_^ mesti comel mcm akak nye.. cuma lain mak lain ayah je..
Dalin said…
@Abang Stalker : perut lapar di pukul 3ptg? sabot bang.. sabor..

Popular posts from this blog

About me

Assalamualaikum my sugar plump readers
Hi.. This is me.. and yes, that is my dad giving me duit raya..! *Me loike it* haha.. and that is my mom..
♥ I'm the youngest daughter in the family ♥I have an older brother.. ♥and a sister.. ♥ yup.. just the 3 of us..

I talk alot.. yes.. I mean ALOT and people easily get annoyed with my loudness and my non-stop-talking but sometimes I can be a reserved person..
♥ I love to laugh ♥ but I'm easily to get mad.. *yes, hasutan syaitonnirojiim* 
♥ I love travelling ♥ I love cooking and making experiment with new recipes ♥ I love animals
♥ I hate shopping (as I dont have a lot of money) ♥ But  I do love watching movies ♥ and I love bowling even I end up into the LONGKANG! ♥ OH! and don forget karaoke, even if I sounded like a frog.. :'(
and I'm an unpredictable lady.. easy to make friend.. but hard to get.. *seriously*
I think that is all for now..
p/s: Oh! and I love 9GAG.com

Recipe Diet Atkins fasa 1

Assalamualaikum my sugar plump readers!! Haaa.. Ni Dalin nak kongsi recipe Diet Atkins yang sekian lama nawaitu tertanam di jiwa... tapi sebab tak siram-siram dan tidak pernah semai.. maka ku biarkan ia termati disitu..
hah! Curlas tak puitis iols..
Dalin takmau lah kongsi recipe yang setakat
- Pagi: 2 Telur setengah masak - Lunch: ayam 2 ketul, dan sayur sikit -Malam : bla...blaa..bla.. air: bla..bla.. liter
Huh! Sila abaikan ye.. sebab semua orang boleh buat menu simple ni.. korang google je "menu fasa 1 diet atkins" segelambak senarai website yang hado.. korang click je.. kalau tu pun malas, iols tak dapek buat apa melainkan SEPICHLESH (baca: speechless)
So, mari kita berkasih sayang dengan segala mak nenek recipe yang Dalin ada cipta sendiri, or idea ambil dari KDA or ambil ilham dari masakan biasa, tetapi dijadikan Atkins-friendly food!
Jom cekidautt.. AMARAN: POST INI SANGAT PANJANG
~2-3 biji telur ~tuna flake in water/oil ~1 keping keju di racik ~cili merah dihiris ~s…

Berpuasa Sambil Diet Atkins

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

Dalin teringin nak cuba untuk berDA sambil berpuasa ni..
Niat bukan untuk nak cepat kurus, tapi niat untuk nak selesakan diri dan buat penyediaan rapi untuk bulan Ramadhan.. dan ini adalah puasa sunat.. puasa ganti dah ganti sesiap.. :)
Cuma sekarang ni Dalin ABC.. so, sementara nak habis, Dalin nak kutip segala ilmu untuk puasa ni..

dan Dalin boleh kongsi pengalaman Dalin ni.. harap memudahkan Dalin bila masuk bulan Ramadhan nanti..
Tips yang Dalin baru dapat, time sahur memang kena makan, bahkan WAJIB... sebab kita buat diet atkins, time berbuka takde nya nak bantai semua makanan yang teringin ni.. dan kena bangun awal dari biasa sebab perlu habis kan air kosong sebanyak 1L.. huhu..

dan kalau nak  lebih sihat, memang kena buat exercise.. walaupun berpuasa, tp niat Dalin nak pelahan-pelahan dulu, taknak lah start puasa terus exercise aggressively..

nanti bila Dalin start buat, Dalin gtaw semua pembaca dan peminat Atkins yer!! :)

byebye.. mua…