Followers

Perangai Pelik Tapi benar..

/
7 Comments
Assalamualaikum my sugar plumps readers!!

Aaa.. Di awal pagi tadi, Dalin buat list Fesbukers..
Loni Dalin nak buat entry perangai pelik Dalin...
Walaupun pelik.. tapi benar..
Yolah.. kita tak pernah face-to-face kan..
Tak boleh nak tengok aksi-aksi manja,mengada-ngada, gewdix dalin realife kan?

1)Abang?
   Ya Ampunnnn.. Kalau yang tua dari Dalin 10 thn beza.. memang takkan panggil Abang.. melainkan abang kandung sendiri.. Abang 'ehem2' pun tak panggil abang tauu.. bukan kurang ajo.. cuma tak biasa.. trauma.. huhu.. So, yang pangkat 40-an ja Dalin panggil Abang.. Kenapa tak panggil pak cik? Sebab ramai kata muka Dalin muka mak budak... haha.. selalu kena ayat sentaps..Lebih kurang macam NI LAH..
Jadi.. harap maaf ye kepada bekas-bekas Kekasih Dalin.. mahupun bakal-bakal kekasih ye..sbb takkan panggil abang! hahaha *blusing* 
2) Barang mahal??
   Huhuhu.. Pelis jangan kata Dalin ni mata duitan.. No.. No.. Koinsiden ja.. Kalau Dalin bershopping kan.. Saat mata Dalin terarah lalu jatoh cinta kepada kasut, baju, blender, langsir, make-up.. Mesti harga dia mahal.. harus salah kan siapa? Mata Dalin? Taste Dalin? atau pembuat barangan tu? "Yela.. barang cantik, harga pun cantik" No.. No..No.. *petik jari, lepas tu jari tunjuk bergoyang* Boleh je sekali sekala Mak atau aunties tunjuk atau bagi barang-barangans kat Dalin.. Cantik.. lawa.. kebaboomm !! tanya harga.. omaigod.. murah sungguhh.. takci kan??

3)Anak ayah??
   Ni bukanlah benda pelik pun.. cuma Dalin yang pelik bila ramai tak peluk2 ayah.. Lelaki yang halal paa.. Dari nak peluk boypren kan? *oops.. ada yang tersentap ke?* Dalin walau di mana berada.. tetap akan peluk manja-manja dengan ayah.. *rujuk kepada header blog ni* tak kira lah bershopping ke.. dalam kawasan sekolah ke *suatu ketika dahulu*, time duduk kolej ke.. bertandang rumah orang ke.. tetap harus okeyh... Sebab tu Dalin tak suka fikir pasal kawen.. sobs.. sobs.. knowing yang kita dah jarang boleh peluk ayah selalu.. sebab ada tanggungjawab lain.. sah time akad tu Dalin meraungg je.. huhu.. *over pulak*
Click untuk mendapat mata yang cantiks!

4) Kembang hidong??
    Yang ni memang ketara.. Bukan dari lahir azali hidung dah kembang.. perlakuan ini untuk suka-suka dan bagi orang lain annoyed... Terasa nikmat tau dak? Banyak angin masuk.. Banyak lah oksigen masuk.. makin sihat lah peparu dalin.. Lebih-lebih lagi kalau ramai yang puji.. fulamak... Kembang tak surut tau!! Tau-tau ada kapal serombong depan muka Dalin..

Click Untuk tumbersaran

Ada lagi sebenarnya perangai pelik-pelik Dalin..
tapi cukup-cukup lah..
Jatuh saham Dalin nanti.. 

Perangai pelik korang apa pulak?

Tenkiu!!

Bubye..


You may also like

7 comments :

Inchek Hafiz said...

dalin ske panggil pacik2 'abang'
sy ske panggil macik2 'akak'..
siyes... kat gerai nak bli pape ke, kat mane2, da tbiasa.. haha

EnciK AxixOu said...

comel ny org lidi . yg tongkat 2 nape nmpk cm pagar je?hehehe

Dalin said...

@Inchek Hafiz: kalau kaum lelaki je mcm tu... Kalau kaum hawa, Dalin panggel semua kakak.. hihi..

Dalin said...

@Encik Axixou: huhu.. Dalin mana reti lukisss... :D

Farhana Jafri said...

prngai pelik?! hmm suke peluk bntal busuk kot.. hilang stress.. hik3.. pg mne2 pun bawak :P

Dalin said...

@Farhana Jafri: hehe.. itu kita sama.. kemana bawa juga ke mana2.. bau bantal busuk special.. hehe..

kaizen said...

hahah comel n klaka jer katun tu...