Skip to main content

Anda bagaimana: Wanita dan Bantal~

Assalamualaikum my sugar plump readers~!!

Kenyang sahur tadi..?
patut ada lagi bau kari.. sambal tumis pun ada??
gi gosok gigi.. nanti opismate kata korang tak puasa..
tak pasal dapat dosa kering pitnah-pitnah ye dak..?

Berkaitan dengan tajuk Entry ni..
Dalin cilok time blogwalking...
singgah di BloG *CoRat CoReT CiK NoRa*
sebab musabab nya..
Opkos ada kaitan dengan Dalin..

Moh tengok ye~

Wanita yang suka memeluk bantal.
Wanita begini disifatkan sebagai seorang yang berjiwa seni. Mereka mempunyai ciri-ciri seorang yang romantik, penyayang, mahu dikasihi dan halus jiwanya. Oleh sebab itu, wanita begini mudah didekati dan kebanyakan mereka mempunyai tubuh yang langsing.

Wanita yang suka tidur dengan banyak bantal.
Wanita macam ni biasanya mempunyai tahap keyakinan diri yang rendah. Mereka tak boleh hidup tanpa kehadiran rakan-rakan disekeliling. Sikap sukar berdikari ini kadang-kadang merimaskan lelaki.

Wanita yang gemar meletakkan bantal di kaki.
Wanita begini dikaitkan dengan wanita yang tidak suka berusaha dan tidak suka bergaul. Mereka suka hidup sendirian dan tidak suka membantu kawan yang dalam kesusahan. Disebabkan itulah mereka ni biasanya egoistik.

Wanita yang suka tidur dengan satu bantal.
Wanita begini biasanya bijak dalam membuat keputusan. Tindakan mereka selalunya dipengaruhi rasional dan bukan mengikut hawa nafsu.

Wanita yang gemar tidur tidak berbantal.
Wanita sebegini mempunyai keyakinan diri yang sangat tinggi sampaikan kadangkala membawa sifat ego. Keadaan ini menyebabkan mereka menjadi terlebih yakin dan memandang rendah akan orang lain.

~sebelah tu bantal busuk~
Gambar 2008
bantal ni masih wujud!
~sarung je lain, bau masih sama!~

yang di BESARkan ayat itu lah Dalin..

>.<
 
babai~

Comments

tomatokering :) said…
dalinn ! 123 teww semua tomato .. cane ?? ekekeke ;p

tpi lg suka peluk bear . lalalala ;p
Dalin said…
@Tomatokering : asalkan boleh tido sudahh.. heheheh.. ^_^
Tea Dno said…
haha. tea punya yang 1st dgn 4th. :D
...sWeeT uMi... said…
wah bagus nye info ni...umi pun no.1..kihkihkih, nanti nak share lah bleh? (^_^)
Dalin said…
@Tea Dno : wahh.. ada dua pwatakkan ni.. hehehe...
Dalin said…
@Sweet Umi: silakan.. ^^, Dalin pon ambil dari orang lain.. heheh..
PinKy MoMMa said…
sis yg 1st skali tu huhu...almaklum ati tisu hakhakhak
Dalin said…
@pinKy MoMMa: hiks.. sama la kita sis~ hehe..
H.J said…
hebat betul wanita tido tak berbantal tu
Dalin said…
H.J : taw takpe.. lenguh tengkuk ouhh kalau tak berbantal.. huhu..
EYFAalias said…
saya suka tidur peluk bantal :D
Dalin said…
@EYFAalias: hehe... rasanya semua perempuan mcm tu kan?

Popular posts from this blog

About me

Assalamualaikum my sugar plump readers
Hi.. This is me.. and yes, that is my dad giving me duit raya..! *Me loike it* haha.. and that is my mom..
♥ I'm the youngest daughter in the family ♥I have an older brother.. ♥and a sister.. ♥ yup.. just the 3 of us..

I talk alot.. yes.. I mean ALOT and people easily get annoyed with my loudness and my non-stop-talking but sometimes I can be a reserved person..
♥ I love to laugh ♥ but I'm easily to get mad.. *yes, hasutan syaitonnirojiim* 
♥ I love travelling ♥ I love cooking and making experiment with new recipes ♥ I love animals
♥ I hate shopping (as I dont have a lot of money) ♥ But  I do love watching movies ♥ and I love bowling even I end up into the LONGKANG! ♥ OH! and don forget karaoke, even if I sounded like a frog.. :'(
and I'm an unpredictable lady.. easy to make friend.. but hard to get.. *seriously*
I think that is all for now..
p/s: Oh! and I love 9GAG.com

Recipe Diet Atkins fasa 1

Assalamualaikum my sugar plump readers!! Haaa.. Ni Dalin nak kongsi recipe Diet Atkins yang sekian lama nawaitu tertanam di jiwa... tapi sebab tak siram-siram dan tidak pernah semai.. maka ku biarkan ia termati disitu..
hah! Curlas tak puitis iols..
Dalin takmau lah kongsi recipe yang setakat
- Pagi: 2 Telur setengah masak - Lunch: ayam 2 ketul, dan sayur sikit -Malam : bla...blaa..bla.. air: bla..bla.. liter
Huh! Sila abaikan ye.. sebab semua orang boleh buat menu simple ni.. korang google je "menu fasa 1 diet atkins" segelambak senarai website yang hado.. korang click je.. kalau tu pun malas, iols tak dapek buat apa melainkan SEPICHLESH (baca: speechless)
So, mari kita berkasih sayang dengan segala mak nenek recipe yang Dalin ada cipta sendiri, or idea ambil dari KDA or ambil ilham dari masakan biasa, tetapi dijadikan Atkins-friendly food!
Jom cekidautt.. AMARAN: POST INI SANGAT PANJANG
~2-3 biji telur ~tuna flake in water/oil ~1 keping keju di racik ~cili merah dihiris ~s…

Berpuasa Sambil Diet Atkins

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

Dalin teringin nak cuba untuk berDA sambil berpuasa ni..
Niat bukan untuk nak cepat kurus, tapi niat untuk nak selesakan diri dan buat penyediaan rapi untuk bulan Ramadhan.. dan ini adalah puasa sunat.. puasa ganti dah ganti sesiap.. :)
Cuma sekarang ni Dalin ABC.. so, sementara nak habis, Dalin nak kutip segala ilmu untuk puasa ni..

dan Dalin boleh kongsi pengalaman Dalin ni.. harap memudahkan Dalin bila masuk bulan Ramadhan nanti..
Tips yang Dalin baru dapat, time sahur memang kena makan, bahkan WAJIB... sebab kita buat diet atkins, time berbuka takde nya nak bantai semua makanan yang teringin ni.. dan kena bangun awal dari biasa sebab perlu habis kan air kosong sebanyak 1L.. huhu..

dan kalau nak  lebih sihat, memang kena buat exercise.. walaupun berpuasa, tp niat Dalin nak pelahan-pelahan dulu, taknak lah start puasa terus exercise aggressively..

nanti bila Dalin start buat, Dalin gtaw semua pembaca dan peminat Atkins yer!! :)

byebye.. mua…