Followers

Aktiviti Facebook?

/
16 Comments
Assalamualaikum my sugar plumps readers!

~google~
Kadang-kala Dalin rasa tak syok je Fesbuk ni.. Macam-macam hal ado... Ada lah 2 3 perkara yang kadang-kadang membuatkan Dalin "sakit" dengan Fesbuk ni *walaupun hari-hari online!*
So, Dalin nak listkan perkara-pekara yang membuat Dalin rasa janggal dengan fesbuk.

1) Pasangan Paling Hebat Bercinta.
    Rasanya ramai yang tahukan apa yang Dalin nak coret kat sini.. Ce teka.. ce teka.. *Teeettt!!* masa dah tamat ye sugar plumps semua.. Facebookers yang tengah hangat bercinta mesti akan coretkan puisi dan puitis indah buat pasangan masing-masing.. Untuk membuktikan cinta korang yang sedang meletop itu.. Haruskah? Ye.. memang tak salah.. Tapi.. takda hubungan apa-apa, baru couple seminggu dua.. berjela-jela HOME dalin dengan "I lab you habi.. I want tu bi your lobely waif" dan sewaktu dengannya.. Ye la.. 'FB aku.. bukan FB ko..' tapi korang dah meng'add'kan kawan-kawan tu, consider la sikit.. kalau 1-2 kali dalam sehari, tu takpe lah.. tapi setiap 5 saat nak post cintan cintun..
Ape ko ingat ko sorang ada pakwe/makwe?? *oops.. teremosi lak*

2) Perli Facebookers lain
   Dalin rasa orang yang macam ni jenis yang tak boleh tengok orang bahagia langsung.. Ada je nak kondem pasal status orang lain.. Kalau dah tak suka.. tegur je lah.. kalau tak dilayan.. delete as friend sudah.. tak pasal-pasal dapat dosa keringkan?
Klik jika anda sayang mata anda!



3)Tag pada gambar yang tiada kena mengena
   Seriously.. Dalin sangat tak suka benda-benda macam ni.. Contoh yang paling ketara, "Dengan hanya online Facebook, anda mampu menjana RM1,000 dengan satu klik!" Lepas tu berpuluh ribu lah yang comment.. sekali Log In.. Mak aih! famousnya Dalin.. banyak sunggoh notification.. sekali buka.. err.. apa lagi. untag balik lah.. Grr!! *emosi lagi..*
Dengan hanya satu Klik anda mampu(s)!


4) Invite masuk Group tanpa kebenaran
    Omaigod.. Ini pun sama.. Lebih kurang macam nombot tiga tadi.. Tiba-tiba ada hamba Allah mana masukkan dalam group, "Kiteworang sokong Paula Sanders" *contoh*
Tahu-tahu je penuh notification... Tak boleh ke buat group yang berfaedah sikit? Group yang ajak bersedekah ke.. ajak membuat amal ke..?

Rasanya dah cukup lah setakat ni Dalin masukkan.. Lain-lain tu okey lagi..  Gambar muncung itik ke.. Gambar syok sendiri ke.. Itu Dalin tak kisah pun... ye la.. FB dia.. mesti la gambar dia.. takkan gambar orang lain pula kan? hihi.. *sebab Dalin pun banyak gambar SS!* Teeheee..

Thank you for reading!!

Bubyee...


You may also like

16 comments :

apisv2 said...

nice ;)

tomatokering :) said...

betolll dalin !org lain pong ade pakwe makwe jugak . kemainn bie sayang2 . yewww -..-''

pasal duit2 tu memang kite block tros .. huhu

Pendamba Mawar said...

alamak..hehe..:) cam terasa..wahaha

PATRAQUE said...

Hahaha....
realiti apa yg terjadi di-fb...
meriah2!

CaYe Cik iLa said...

tol2...ase cm nk bg penmpo je ble fb da semak..hehehee

Dalin said...

@apisv2: thank you~ ^_^

Dalin said...

@tomatokering: betul3..

yg duit tu pong, tak larat nak block dah.. huhu..

Dalin said...

@pendamba mawar: aiks? part mana yang terasa tu? hihihi.. :">

Dalin said...

@PATRAQUE: meriah la juga... tp semakk yaw..

Dalin said...

@CaYe Cik iLa: patutnya usulkan "slap" dr "poke".. :D

Akito Boron said...

aku plg xsuke bila ade org tag kt gambar tg xde kene mngena dgn aku. saja diorang nk buat gosip. tp nasib baek fb boleh disable function tag.

Dalin said...

@Akito Boron: tahu takpe... lepas tu panjang lebo je comments... arg.. dari gadis jelita control ayu terus tukar jadi harimau betina.. haha..

Elih Japahar said...

Sy pun tk suka di tag gambar yg bukan2, buat semak photo album je kan?..untag terus la haha

Dalin said...

@Elih Japahar: betul2.. sekali kena tag, cepat2 tgk.. kalau takde kena mengena, terus untag! haha..

Abang Stalker said...

setuju2!

xske la kne tag dgn gmbr ntah apa2.. ==' lg2 bisnes.

pastu ada lak kwb2 pny status yg bole bt bjk mata berdarah ble bc.bebi_habi.wtf

perli memerli da biasa.hahaha

Dalin said...

@Abang stalker: hehe.. berdarah mata tuu.. :D