Followers

PENAMPILAN SEORANG LELAKI YANG AWESOME DI MATA PEREMPUAN :)

/
10 Comments
Tengah tepi atas bawah seronok berjimba jimbo blogwalking...
tersingahlah ai kat satu blog chomeys ini..
banyak oo info si gadis manis ini tempek dengan gam dalam blog beliau..
bila baca tu tersengih-sengih kerang busuk je.. 
sampai nampak gigi-gigi kuning tak basuh tu..
tapi salah satu entry yang betul-betul buat ai tersengih bukak mulut 5cm diameter
adalah pasal entry dibawah in.

1. LELAKI BERBAJU MELAYU

lelaki akan nampak sgttt suwet bile die berpakaian baju melayu ye..bersongkok, bersamping..baju takde kedut satu pon..pstu kale sesuai..fehh..mantap..haha..dan sbg org johor, aku lebeh prefer lelaki bersongkok tinggi..so, laki2 kat lua sne, da paham?hehe..tp jgn la pulak tiap mase nak pkai bju melayu, nti org cakap tak betul pulak :)

mamat ni pakai ape pon comey..ahaha :p
Komen Dalin: yes! mencairkan sanubari ku.. lebih2 lagi kalau baju melayu kaler hitam..
setiap kali hari jemahat.. tidak lupa untuk jeling2 di masjid.. oops!
2. LELAKI PEMAIN GITAR

waw..sgt romantis bile seorang lelaki berkemampuan memetik tali sebuah gitar sehingga alunan bunyinya menjadi sebuah lagu..lebeh cantik menarik tertarik kau mmg da bomb bile lagu tu dicipta sendiri..takpon, memainkan sebuah lagu cinta yang tangkap leleh pnya..pastu dinyanyikan pulak pada si dia yang tercinta..feh, kalau aku la, mst aku rse terbang diawang2an tak jejak bumi kalau berpeluang menikmati saat tu..haha :p

komen Dalin: sangat tepat! duk terbayang Dalin dengan si Dia dok tepi pantai.. lepas tu dia mainkan lagu.. aww~! romantik kan? kan?
(tapi harap mahap, Justin Bibir bukan taste ku.. hahaha!)
3. LELAKI BER 'DSLR'

ni pon agak menarik perhatian perempuan key..tipu la klo pemegang2 dslr ni tak menarik perhatian org kan..yela, hnya golongan bkemampuan je yg bole memilikinya..sbb bnde ni rseny tok suke2 je..lain la mmg kerjaya seorang photographer..ok, bile tgk diorg ni, rse cm bergaya sgt ok..lagi2 klo cara diorg tangkap gamba tu ade style..mak aih..*pengsan jap..haha..tp bg aku, aku suke yg sdrhana je..tak mnunjuk2..mksudny, takla tiap kali kua, mst usung bnd alah tu..lagi menjengkelkn bile kat shoping complex yang tgh2 ramai org tu pn dok mgada2 nak amek gmbar..geli je..haha..tp kalo pg tmpt yg cntik2, its okla..aku sdri pon suke sgt tgok gambar yg cntik2 :)

Komen Dalin: wow.. ini semestinya betul.. tapi Dalin bila try nak ngurat abang2 camera ni, semua tak dapat~! Huhuhhh.. :'(
kirenye betul lah kan lelaki potogaper ni ENCOM di mata wanita? ehem2..
4. LELAKI BERKERETA MANTAP

sape perempuan tak suke laki berkereta kan?istilah mantap tu mmg tak bole bla, tp tak tau nk bg istilah ap..hehe..mantap tu bkn mksudnya yang mewah2 je..tp kereta tu pndai la dijaga..lagi bes klo disolek..tapi jgn la over..smpi tanduk2, sirip2 sume letak kat kete..tak pon, tak yah la bunyi die smpi macam bunyi motobot..haha..ups, sori2..haha..cukup la kete tu bersih, kilat..assesori kat tayar tu mntp,sbb tu asesori terbesar yg buat kete tu cntik..bg aku la kot..pastu laki tu bwk smbil pkai spek itam..feh, mmg ranggi..

VRRRROMMM!!! Komen Dalin: Yeah.. sebab senang nak dating.. tak perlu tunggang motor.. kang pakai baju kurung, terangkat kain sampai betis.. terus mak mertua rijek.. ye dak? bukan salah saya makcik... anak mak cik niih! >.<
5. LELAKI BERPAKAIAN ALA OPIS

ni bese la, student ke keje kat opis ke..mmg salu la pkai..sbb nampak kemas la kbyakan tmpt menjadikan ia sbg pakaian rasmi..mmg da dididik sejak zaman belajar lagi kan..pndai pilih kale kemeja,tie, sua, belt, kasut..sume beriron..sgt kemas la jwbny..tambah klo sesuai pd majlis, pkai blazer..mmg lelaki nampak sgt bergaya :)

Komen Dalin: tengok gambar di atas ni, kacak bukan?? ngeee...
dah dalin ni mata gatal.. semua nampak kacak! haha..!


Ada lagi yang Dalin sangat suka.. Lelaki pakai kain pelikat!!
aww.. terasa kemelayuan dan ke'ketua'an lelaki itu...

percaya atau tidak.. Dalin pernah jatuh cinta pada budak lelaki Cina di kolej dulu.. gara-gara dia pakai baju melayu awww... (dasar perempuan mata gatal! :D )

*Ayahanda ku ada semua pakej di atas.. lengkap!! tp DSLR time sebelum kawin.. bujang katakan time tu..  hiks!*

P/S: Amaran: entry ini hanya kopi en pes dari blog http://millivanilo.blogspot.com/
Thank you lalink membenarkan ai kopi~! Nanti ai hadiahkan tedi bear.. dalam mimpi yer? huhuhuh.. ^___^"


You may also like

10 comments :

acheeqa_farhana said...

ala comelnyeee awk..tharu sy awk sudi share..suke3!:)
wak,ade lg stu point tertinggal..lelaki pemain bola sepak tak suke?hikhik

Dalin said...

@Acheeqa_farhana : Hehehe.. Sy lg terharu sebab awk izinkan saya kopi pes. hehehe..

Bola sepak? mmg suka.. tp ramai peminat sgt dorang ni.. ^^,

PinKy MoMMa said...

suka lelaki pakai spek huhuhu..tapi tak dapat..dapat yg tak rabun ngehhhhh ;p

Dalin said...

@Pinky MoMMa: suka yang pakai spek? Wah.. request la kat somi akak... pakai yang takde power.. hiks..

Abang Stalker said...

hehe.^^


abg ada ciri2 sumenya kot. :P kecuali yg main gitar tu.sbb abg prefer piano dr gitar. :) dan dslr tu abg gn time ada event je.bt ske2 amik gmbr ntah apa2.

bole jd jejaka pilihan dalin x?hahaha

Abang Stalker said...

hehe.^^


abg ada ciri2 sumenya kot. :P kecuali yg main gitar tu.sbb abg prefer piano dr gitar. :) dan dslr tu abg gn time ada event je.bt ske2 amik gmbr ntah apa2.

bole jd jejaka pilihan dalin x?hahaha

Dalin said...

@abang stalkerr.. Wow.. ada orang offer lagi.. boleh je jadi jejaka pilihan.. muka pun dah.. ehem2.. segak megak kan...? tp kan abang dah ada 'Kak Stalker' ^_^

diari aku sebagai syamim said...

yes saya pandai main guitar heheh....

diari aku sebagai syamim said...

da best kak dalin

Dalin said...

@diari aku sebagai syamim : masalahnya dik.. kan ritu dik kata akak ni tuaa sgt.. adik ni mudaaa sgt.. kalau adik ni sama baya or tua dr akak.. lama akak ngorat.. hiks!