Followers

Incik Biawakk..

/
0 Comments
Yeahh.. biasalah.. Bilik orang yang beriman.. memang biawak ni suka masukk.. hahaha.. hambek ko.. bagaimana kah kejadiannya?

Pada suatu hari yang indah.. semua orang sedang berseronok.. ada yang bekerjaa.. ada yangg.. *ceh! ala2 Ucop la.. sapa setuju angkat tangan macam ni.....* WTH??

sebelum aku melalut sampai ke London.. Urghhh.. rindu nyer nak pi sana balikkk.. oke.. dalina.. Fokus!!
Sewaktu lepas solat maghrib dan mandi,*mestilah kena mandi, kang bau macam
"Hexanoic Acid" <-- isitilah orang Sains saje tahu..*
kitorang pun keluar ke Cafe Bang Din kerana mengikut kemahuan perut kami ini.. Mulanya plan nak makan kat Bang Din je.. eh2.. jgn silap.. memang kitorang tak terlalu skema untuk cakap, "makan dekat cafe milik abg din", maka tuan2 dan puan, jgn pulak pi bayang bukan2 yer..
Me and Mas sewaktu majlis bersama Raja Perlis




sebabkan roomate hat sorang lagi malas2 kucing nak keluar salin baju dan mak nenek semua tu, aku and Mas amik keputusan nak ber'take away' je..


Muka orang nak berlajar ilmu sentiasa Bercahaya.. muahahah.. gedik! Aku n Ain
 Maka dah ber'take away' kami pun plan nak makan nasi sambil tengok cerita Khurafat.. then seorang kawan dari tingkat atas datang nak jumpa Mas.. coz diorang nak kemana tah esok.. Dia katalah berlaku kekecohan di toilet seberang... sebabkan kawan Mas dtg, I pun pause la movie tu, nak gi basuh tangan.. tempat basuhan tu mmg next to our room, basuh tangan kat situ, then keluar dari bilik basuhan tu ternampak sesuatu berekor panjang merangkak masuk dalam bilikku.. laju pulak tuu.. untuk nak pastikan betulkah bilik aku yang dia masuk tu, maka cepat-cepat pi depan pintu, nmapk mahluk hamba Allah tu duk bawah katil.. katil akuu!! kerana sudah maklum andainya roomate aku nampak incik biawak tu, diorang akan panik maka dari luar bilik aku pun jerit, "Cicak!!! Cicak!!" dalam hati aku sambil duk jerit tu, 'eh.. cicak ke nama dia? apa nama tah binatang ni.. lupa lah..", setelah tiada respon dari rommates,  aku yang mmg lupa gila plus panik-biawak-besar-masuk pun jerit, "cicak besar!! Cicak Besarrr.. Wehh! keluaq weh..!! cicak besar masuk bilik kita, bawah katil akuu!!", serta merta dengan izin Tuhan Aku ingat namanya "BIAWAK", apa lagi.. "Keluaq semua!! Biawak Besar masuk bilik!!", 'waaa.....!!!! ddrussshhhhhh.. aaahhaaaaaa...' semua yang ada di dalam terus lari keluar bilik.. hehehehe..

kemudian datang lah pak cik gad dan mak gad*lebih tu kakak guard je tgk* to the rescue.. aku pun, "pak cik! masuk la amik.. takpa.. kami izinkan pak cik masuk, asalkan keluarkan biawak ttuu... " aku macam nak nangis dah.. bawah katil aku kutt.. then pak cik tu geleng2... "pak cik takut!" alahai pakcikkkk.. kekeke.. berdekah ketawa.. then kak guard tu pun amik batang panjang macam galah, buat camne tah, keluar lah diaa merangkak kedek ke arah rumah felo.. tepi umah felo tu agak berhutan sket.. huhu..

selesai halau biawak tu, kitorang pun sambung tgk movie balik.. hehe.. then pak cik guard tu ketuk bilik sambil jerit, "Bilik 102, cepat buat air untuk pakcik! penat taw pak cik tolong..." kekekekehhh..

itu lah ceritanya, bagi yang tak ley bayangkan bagaimana ia berlaku, ruju di bawah..
alohai.. keciknyaa...  
yang kaler koko tu adalah bilik basuh.. yang kaler kuning tu toilet..  kaler hijau is bilik aktiviti@TV@membaca semua tu.. and yang pink itu bilik I.. hehe.. dan kaler orange dot tu is my position selepas basuh tangan ternampak biawak masuk bilik.. dan  garisan merah itu adalah laluan incik biawak tu..
start from bilik basuhan di sebelah sana.. dihalau oleh guard2 semua, si Incik biawak yang blur dan panik tu pun mencuba untuk mencari arah tujuan sendiri... dia pun jalan dan jalan dan jalan.. masuk ke bilik aktiviti.. straight berjalan.. sampai ke pintu  sebelah lagi bilik aktiviti, incik biawak ni pun ternampak lah bilik yang bercahaya suci murni dengan terbuka pintunya itu.. maka gedek-gedek dia masukk.. huhuhhh.. terima kasih yang incik biawak.. membawa kenangan terindah dalam hidupku.. Syukur.. kalau tak, tiada ceria yang menarikkan?

bye.. Assalamualaikum Wbt..


You may also like

No comments :