Followers

Terserlah kekejaman ku!!!

/
1 Comments
Assalamualaikum my sugar plumps readers!

Nampak tak betapa tapa tapaa kejamnya pak mustapa Dalin..
Dalin dah hantar email baru tat sat tadi.. tapi tak syiokk la kan.. kot-kot ada yang nak tanya, tapi malu.. atau yang dah tanya tapi tak dibalas.. *sorok muka dalam longkang satt*

Ini jawapan dalin pasal fasa dua.. tak jauh berlari kuda ku gagah berani pun dengan fasa satu yakni fasa induksi tu.. still no mee.. no nasi.. no tepung...no kuih muih.. tapi boleh add on kacang yang low carbs dan buah-buahan yang low carbs.. net carbs korang dalam 20g-45g gituu..

Meh baca apa yang Dalin send kat diorang..


Salam.. hampunkann Dalin kerana bersifat kejam dan kejis serta tak berhati perut..

Dalin skg final year student (alasan!!).. so memang nak bukak blog dan.. er.. reply.. er... comment tu.. tapi er..macam er.. (macam takde blog pun takpe kan? hehe)

Disebabkan Diet Atkins ni asalnya dari homputeh.. maka kita kena melayukan Diet Atkins ni..
masa fasa induksi limit carbs adalah 20g kan.. maka cuba tambah lagi 5g carbs dalam makanan untuk seminggu.. 
(total = 20g +5g = 25g) maka utk seminggu amalkan 25g carbs.. kalau tak turun-turun jugak, minggu kedepan tu tambah lagi 5g carbs (total =30g) tapi better tunggu utk 2 minggu 25g carbs.. sebab makin naik fasa makin slow sikit berat turun..

Dari segi menu.. masih macam fasa induksi (no nasi, no mee no tepung etc).. tapi boleh tambahkan cream/cheese kekacangs dan juga buah-buahan.. tapi tak semua buah tau.. masih lagi dalam range dia... 

harap ini membantuu!

Ini contoh makanan.. 
DairyServing SizeNet Carbs
Cottage cheese 2%1/2 cup4.1
Heavy cream¾ cup4.8
Mozzarella cheese5 ounces3.0
Ricotta cheese1/2 cup3.8


 Nuts and Seeds Serving SizeNet Carbs
Almonds24 nuts2.3
Brazil nuts5 nuts2.0
Cashews9 nuts4.4
Hulled sunflower seeds2 T1.1
Macadamias6 nuts2.0
Pecans10 halves1.5
Pistachios25 nuts2.5
Walnuts7 halves1.5


Fruits  Serving SizeNet Carbs
Blueberries (fresh)¼ cup4.1
Cantaloupe or honeydew¼ cup3.5
Raspberries (fresh)¼ cup1.5
Strawberries (fresh)¼ cup1.8


JuicesServing SizeNet Carbs
Lemon juice¼ cup5.2
Lime juice¼ cup5.6
Tomato juice4 ounces4.2


You may also like

1 comment :

Sheila Salim said...

Assalamualaikum dalin. sheila tengok diet atkins ni memang famous. semoga dipermudahkan urusan nak diet. you can do it girl >______<