Skip to main content

7 MONTHS!!



Assalamualaikum my sugar plump readers!

Cukup 2 bulan dah boleh beranak dah..
hahaha..
statement gila maut..

no..no..
tak..tak..
bukan.. bukan..
nehi.. nehi..

Its just that Ive been here (DUNEDIN) for 7 months now!!
*throw confetti everywhere*

Gladly takde la home sick pun..
ok ada..
tapi sikit jer.. ciput jer..
sumpah ciput.. hihi..
hahaha.. sebab rindu kucing lebih...!
Lagipun parents nak datang after my final exams nanti..
kira ok la kan.. boleh jenjalan pulak kan..kan..kan..

So Im gonna do the Terobek aka Throwback of what ive been doing here,,

actually bosan je my life sebab duit non hado...
kena jimat cermat amalan mulia..
if they offered me to go somewhere, then I'll tag along.. lol..

so I'm just gonna share the pictures with some captions okay?

Enjoy..!

BERSATU GAMES: A sport event of Malaysian Students all over NZ which held every year, and this year was held in DUNEDIN!

BERSATU GAMES
Malaysia's traditional dishes for Eid festival (1st of Syawal , muslim month after one months of fasting)

Some of the guest who came! Kak Lia and Kak Mala.. thanks!

An amazing preparation by me! Cook everything by myself. Nasi Lemak, Meehun Sup, ketupat nasi, lemang,  rendang ayam, kuah kacang.

Some of the guest. Sorry about the lighting. hihi

The second Food Festival for this year!

yummeyh! Mango Lassi from Indian stall, Veggie Dumplings from South Korean stall, and Mee Curry from Malaysian!  

Meet and Greet for new Malaysian students.

Beautiful Malaysian ladies. This is during the International Cultural Festival

Some of the locals are trying Malaysian traditional costume. (ehem.. except the one in the middle lol)

Kia Ora! I went to the Maori's stall at the International Cultural Festival and got it paint!

Baldwin Street, the steepest street on earth!

Baldwin Street

Baldwin Street
Tunnel Beach. Amazing and stunning view. just the track that is not amazing! hahahahah...
it took me ages to climb back up to the parking area!
Can you see the Tunnel? Hence the name, Tunnel Beach. if its during the low tide, you can walk underneath it.

Tunnel Beach
Albatross Center

One of the biggest event in Dunedin by Malaysian Students, MALAM MALAYSIA 2016,
with this year title of Against The Current (Menongkah Arus)

This two ladies are my flatmates and they are apart of the Malam Malaysia crews

Told ya its a BIG HIT! they made it into Otago Daily Times newspaper!


 That's all for now..

tata..

xoxo


Comments

Popular posts from this blog

About me

Assalamualaikum my sugar plump readers
Hi.. This is me.. and yes, that is my dad giving me duit raya..! *Me loike it* haha.. and that is my mom..
♥ I'm the youngest daughter in the family ♥I have an older brother.. ♥and a sister.. ♥ yup.. just the 3 of us..

I talk alot.. yes.. I mean ALOT and people easily get annoyed with my loudness and my non-stop-talking but sometimes I can be a reserved person..
♥ I love to laugh ♥ but I'm easily to get mad.. *yes, hasutan syaitonnirojiim* 
♥ I love travelling ♥ I love cooking and making experiment with new recipes ♥ I love animals
♥ I hate shopping (as I dont have a lot of money) ♥ But  I do love watching movies ♥ and I love bowling even I end up into the LONGKANG! ♥ OH! and don forget karaoke, even if I sounded like a frog.. :'(
and I'm an unpredictable lady.. easy to make friend.. but hard to get.. *seriously*
I think that is all for now..
p/s: Oh! and I love 9GAG.com

Recipe Diet Atkins fasa 1

Assalamualaikum my sugar plump readers!! Haaa.. Ni Dalin nak kongsi recipe Diet Atkins yang sekian lama nawaitu tertanam di jiwa... tapi sebab tak siram-siram dan tidak pernah semai.. maka ku biarkan ia termati disitu..
hah! Curlas tak puitis iols..
Dalin takmau lah kongsi recipe yang setakat
- Pagi: 2 Telur setengah masak - Lunch: ayam 2 ketul, dan sayur sikit -Malam : bla...blaa..bla.. air: bla..bla.. liter
Huh! Sila abaikan ye.. sebab semua orang boleh buat menu simple ni.. korang google je "menu fasa 1 diet atkins" segelambak senarai website yang hado.. korang click je.. kalau tu pun malas, iols tak dapek buat apa melainkan SEPICHLESH (baca: speechless)
So, mari kita berkasih sayang dengan segala mak nenek recipe yang Dalin ada cipta sendiri, or idea ambil dari KDA or ambil ilham dari masakan biasa, tetapi dijadikan Atkins-friendly food!
Jom cekidautt.. AMARAN: POST INI SANGAT PANJANG
~2-3 biji telur ~tuna flake in water/oil ~1 keping keju di racik ~cili merah dihiris ~s…

Berpuasa Sambil Diet Atkins

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

Dalin teringin nak cuba untuk berDA sambil berpuasa ni..
Niat bukan untuk nak cepat kurus, tapi niat untuk nak selesakan diri dan buat penyediaan rapi untuk bulan Ramadhan.. dan ini adalah puasa sunat.. puasa ganti dah ganti sesiap.. :)
Cuma sekarang ni Dalin ABC.. so, sementara nak habis, Dalin nak kutip segala ilmu untuk puasa ni..

dan Dalin boleh kongsi pengalaman Dalin ni.. harap memudahkan Dalin bila masuk bulan Ramadhan nanti..
Tips yang Dalin baru dapat, time sahur memang kena makan, bahkan WAJIB... sebab kita buat diet atkins, time berbuka takde nya nak bantai semua makanan yang teringin ni.. dan kena bangun awal dari biasa sebab perlu habis kan air kosong sebanyak 1L.. huhu..

dan kalau nak  lebih sihat, memang kena buat exercise.. walaupun berpuasa, tp niat Dalin nak pelahan-pelahan dulu, taknak lah start puasa terus exercise aggressively..

nanti bila Dalin start buat, Dalin gtaw semua pembaca dan peminat Atkins yer!! :)

byebye.. mua…