Followers

Assalamualaikum my sugar plump readers!!

Dalin peghati.. ramai yg ada masuk blog Dalin  untuk baca kisah Diet Atkins..

tapi.. tapi...

sejauh mana kebenaran itu?

Dalin rasa macam nak share je more info..

Tapi dalin taktau ada ke orang baca?

Takde feedback pun..?

Nak share recipe Atkins Friendly.. tapi berbaloi ka?

Ada yang mau baca ka? Ada yang mau ikot ka?

uwaaaaa... acaner.. ade ke orang baca?

Kalau ada.. Dalin akan share lebih banyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkk ilmu berkait diet atkins.. kalau tak... hmmmm.. mmg takde lah.. huhuhu.. :'(

eh.. saper pempuan tuu..
LATEST UPDATE DIET ATKINS (29/12/14) = http://lynacam.blogspot.com/2014/12/recipe-diet-atkins-fasa-1spicy-grilled.html
Assalamualaikum My sugar plumps readers!

Tadi Dalin ada tertengok satu kedai online jual tilam baby.. bagi Dalin agak maheyy zainn kemainnn harganya.. seriouss..

so Dalin nak share tilam baby yang Dalin beli baru-baru ni.. serious sedapp.. empuk.. lembut..
tilam ni didatangi dengan bantal kepala.. dua bantal peluk dan attachable kelambu... berharga RM33.00 selain itu dia ada jual Sleeping Bag yang sama lembutnya jugak.. harga Rm21.. sesuai untuk di letakkan dalam endoi (buaian), dan car seat dan dalam baby cot.. boleh dijadikan macam bedung...

dan yang paling best, kedai tu jugak menawarkan set suai padan... iaitu set tilam berkelambu dengan set sleeping bag ni... all together RM53.. Nak beli asiing boleh, nak beli dua-dua sekali pun boleh.. dah lah cantik kemaheeennn..!! serious cakap!

Set yang Dalin beli adalah biru dan pinkkk...serious comey gilakkk..



Materialnya dibuat dari fiber.. memang serious sejuk dan lembut je...
Nak tahu Dalin beli dari mana? Di SINI haaahhh.. serious berbaloi dan Dalin tak tipu...

kalau taknak percaya jugak, sila bukak dulu link dalin bagi tu dan godek-godek gambar dan reviews pelanggan..  tilam ni jugak boleh dibasuh tauu.. banyak kaler lagi yang ada.. ada tilam lain jugak.. pergi la tengokkkk.. sebelum kehabisan stockkk!

p/s: Dalin tidak dibayar atau punyai kaitan dengan tuan kedai Baby and Muslimah Online ini.. harap sekain maklum.. apa yang Dalin nyatakan dalam post ini adalah ikhlas semata-mata dari pengalaman Dalin.. terima kasih..
Assalamualaikum my sugar plump readers!!

Sesiapa yang masok or pernah baca blog (adeke yang nak baca..?) ni tahu lah blog Dalin dok promote Diet Atkins..

what is the animal is dattt...? Tekan SINI, SITU, SINUN dan SANI




tapi disebabkan duduk kolej kt uitm arau ni.. *halasann!!* Maka sangat sukarnya..untukku berpisah dgn muuu
untuk Dalin cari makan.. hukhukk.. *halasaann lagikk!!!*

Tak..tak.. ini seriouss..ada binatang dalam kesusahaann... sebab tetiba semester ni Dalin dicampakkkk jauh ke kolej paling jauh giler jauh habaq hangg.. siapa di sini warga Dahlia 2 Uitm Arau pasti mengertii.. tapi selesa je kolej ni..(bodek uitm, kot ada staff uitm baca... huhu) cuma jauh..hukhukk.. maka ada satu je kedai makan di sini.. tapi..tapi..tapiiii ia cuma bukak time tengahari.. lewat petang lauk tengahari dah dihurung binatang comel hitam bersayap tuu.. so memalam cuma ada bergoreng.. macam nasik..mee dan sewaktu dengannya.. ada jugak ciken chop dan roti arab.. dedulu Dalin bawak telur sepapan.. dan tetiap malam beli chiken chop tauuu.. tapi sampai bilerr...?

hazab kooo.. sampai bau telur nak muntahh.. pepagi makan telur rebus.. lepas tu chiken chop tu rm7.. matikkk... i ols bukan anak org kaya biyemdabelyu ada suploh vijik.. feferry ada henam vijikk.. bunglow keyelsisi 5 vijikk khenn..

kena la mengalah.. pagi makan oat/nestum tghari beli lauk dan malam roti arab sekeping dua hengget..

tapi turun gila lambat nak mamposss.. kura-kura lambat pun menang jugak dengan arnab.. *eh, ada kaitan ke?*

dolu-dolu awal sem kiosk gerai tak bukak.. sebab degree nak final.. kalau tak demer ada jual nasik lemak, kuih muih dan cucuk-cucuk.. cucuk-cucuk ni lah paling makhruh dalam Diet Atkins.. tak digalakkan.. tp kalau elak lagi bermanfaat.. haa.. nampakk..?

so dalin ingat lepas ni nak start balikk.. sapa nak joinnnnn Dalin? Dalin balik ghumah hujung minggu ni... So nak beli telur.. mayonis dan sos low carbs.. bawak periuk nasi (secara haraaamm!! miahahaha) Woiii.. plis jgn gtaw pihak uitm plishh.. kalau tak iols kena buat surat doktottt.. malas nak turun naik pejabat..  huhuhu..
dan bawak tin sardine tuna dan sewaktu dengan nyaa.. So hari Isnin depan yakni 17hb Febuari 2014 dalin nak start balikkk... syarat nak join? sila hanggap Dalin macam newbies kudis jgak okeeyy..

ada nombot tepon Dalin kanan hatasssss nuuuu.. nobot Selkom pun hadoo.. kosong satu sembilan empat kosong tujuh kosong sembilan kosong enam... dan SMS, "Saya nak jadi geng Diet Atkins bersama Dalin" kalau msg lepas 16hb tu dalin takmau dah ekk.. sebab dalin nak buat timing tempoh tu.. Dalin akan buat balik FASA SATU: INDUCTION BALIK. LEBIH DARI DUA MINGGU.

serious nak turun tu senanngggg je.. nak istiqomah tu gilak sesakk weyhhhh... dalin dah mokmok bujang lapokk ni.. isk..iskk.. patut takde orang laki gagah pekasa jeling-jeling Dalin dah.. rupa-rupanya lelemaks ku jeling kt depa.. sobs..sobss..

okeyyy.. itu je kot ngarutan dan carutan Dalin untuk hari inii.. hahaha.. ampunkan ke sewel lan ambo yee...

peacee.. bubyee...

and Happy ATKINS!!
Assalamualaikum  my sugar plump readers!

Mak kengkunun sedih lah.. ayah tak igt tarikh anniversary..

Sambungan comment
(panjangan sangattt)
ayah mengusik mak!

Tak ke suwittt gitu... 9hb Febuari 2014 ni birthday mak.. tapi mak ayah nak sambut birthday tu jauh dari anak-anak.. terbang terus ke Indonesia gitu.. waduhhh.. honeymoon nggak mau bawak anak-anak gituu..
haha.. jangan lupa bagi adik kat Dalin! *matila aku dgn statement ni*

Ala mak.. mustahil ayah lupa saat ayah ucap akad menikahi mak kan.. tetiap tahun beli bunge hidop wangi-wangi kat mak... mujur konvo UUM setahun sekali.. tu yang mak secara tak langsung dapat setahun sekali jugak.. halohh..halohhh shomeelll...

Salah satu pristiwa Dalin jadi postwoman hantar bunga dari ayah untuk emak!
Mak iols kalau simpan bunge yang ayah bagi sampai dah keringgg..
pernah je tanya mak..

Dalin: awat mak tak buang je bunga tu? dah kering dahh.. alaa.. kan ayah bagi tetiap tahunn..
Mak: taknak lah... bukan senang ayah nak bagi bunga kat mak.. sayang tau...
Dalin: (dalam hati) bukan senang? er... *blurr*

itu je kisah shomel mak ayah untuk hari ini...

p/s: err.. ke memang ayah lupa sungguh anniversary mak dan ayah?
Assalamualaikum my sugar plumps readers!!

Kalau sesiapa ada baca adake? post hadek Dalin yang sebelum-sebelum ni..
pasal hadek Dalin cari baby cot/playpen/crib dan car seat ni..

Dalin tau.. ramai emak-emak.. ibu-ibu tak juga para bapa yang mencari carseat dan baby cot yang berkualiti.. susah oooo.. baru iklan kan je.. bila tanya dah sold.. geram weyhh..!!

Tapii.. Hadek jumpa yang gila murahhhh... murah bagi 1st hand item lah..
Sebab mostly Dalin dok mencari ni.. harga itu untuk second hand item je..
Tapi this items bukan untuk parents yang fussy ye.. yang nak jenama mmg omak ngkau punya brands kheenn dr UK lah.. France lah.. USA lah...

Tapi Dalin tengok ni okey sesangat.. cantek dan berkualiti.. cuma Dalin tak beli pun playpen.. rasa macam, "halohh..halohhh.. cantekk sangatt.." tapi ada cousin Dalin offer kat Dalin for free.. kiranya second hand lah.. plus Dalin nak jimat duit lagi.. sebagai student yang sgt berwibawa khenn.. so I have to say bye-bye to this beautiful playpen.. sobs..sobss..

All thanks to Lelong.com sebab berjaya carikan playpen and also baby car seat for me.. design dia serious cantekk!! Nak nangis tengok.. First hand item weyyyhh.. Brand new.. sebab bila Dalin jumpa second hand item di mudah.my, bila contact je terus "sorry..sold", padahal baru je iklan tu keluar.. nangis k!

Untuk Playpen Click SINI

ada 3 kaler.. PINK, BIRU dan HIJAU!!
Cantekkk kannn? omeyy..omeyy...
Kalau nak order atau sebarang pertanyaan.. sila click link Dalin bagi tadi.. cepat sebelum habis!!! Dann.. Untuk Semenanjung Malaysia, shipping fee adalah PERCUMA!!!! sila percayaa.. kalau anda dari Sabah Sarawak je harus bayar.. tak ke berbaloii weyhhh...

Untuk baby car seat pulak click SINI


Ada dua color, MERAH dan BIRU.. I loveeee this type of car seat.. sbb dia comeyyy.. ada shades.. dan juga boleh dijadikan rocker.. (macam buai tu).. harga dia berbaloii weyhhh... serios wa cakap!! tapi car seat ini ada harga shipping.. tp murah je..ko add harga car seat + shipping fee dia pun still murah.. jangan risau.. pi tengok cepatttt!!!

Believe me.. diorang akan reply message dan pertanyaan anda cepat gilaaa.. serious cakap!

PERHATIAN: I DO NOT OWE THIS ITEMS ABOVE. AND THEY DID NOT SPONSOR ME TO DO THIS POST RELATED TO THEIR ITEMS. THIS IS BASED ON MY EXPERIENCE HANDLING WITH THE SELLER.

HAPPY SHOPPING!!
Assalamualaikum my sugar plump readers!

Heloooo.. ahaks.. haritu tanya pasal baby cot.. dah dapatt.. yeyyy..
*tepuk-tepuk tangan!!*

Now.. I need a baby car seat... haloh-halokk..

tetiap hari tengok di mudah.my harga memang murah.. below RM100 weyyy...
walaupun iklan tu baru je keluar sebentar tadi, bila msg tanya dah sold.. wooo~

sedih hati betaa.....

tolonggg nee..

thanks!! Muah

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

Aku pelik

kenapa ek...

Anak panah atau arrow aku hilang...?

Tapi kat blog aku je... ke aku sorang yang alaminya?

seriouzzz pelikkkkkk...

tulunn..


Assalamualaikum my sugar plump readers!!



I love to blogwalking.. and I found this.. this lovely lady is from US.. she love children very much.. but couldn't.. do you know why?

please read!

"my husband and I do not have children. We have never been financially stable, he has Asperger's syndrome and therefore would not be a full particpating parent, and we both want to be responsible for the life of a child. Since we cannot be responsible for one and I am already 37, I closed that door with help from my therapist"

Bezakan.. dengan masyarakat kita.. ko mampu ke..tak mampu ke..lantakk lah.."rezeki di mana-mana"
eh helooo? Rezeki ada di mana-mana pun ko kena berusaha jugak kott.. ramai je kawan-kawan aku nak kawin lepas diploma ni.. aku macam.. "what thee..?" okey fine.. mungkin jodoh ko dah dekat.. tapi kalau apa-apa jadi dalam masa depan ko nak gali duit kat mana? sebab tu ada perpatah, sediakan payung sebelum hujan! 

haihhh..emo pulak aku.. huhu.. seriousss.. aku pun nak anak.. anak aku sendiri..dari rahim aku sendiri.. bergolek tendak gusti karate-do dalam rahim aku.. tapi aku tak mampu buat tanggung.. harap-haraplah lepas aku sambung belajar nanti.. dah kerja.. aku dah mampu! hihi..

*fuhhh.. guna "aku" tuuu..hehe*

ni ja kot bebelan untuk hari ini..