Followers

Assalamualaikum my sugar plump readers!!

Dalin nak cari baby cot terpakai ataupun yang sewaktu dengannya....
Cari di mudah.my, tapi bila dah email or message tanya kata dah jual...
tolong lah hakak-hakak kalau dah jual please put down the ads..
menghancuskan harapan iols ja..! sobs..sobs..

Prefer yang kecil untuk newborn..
kalau condition 5/10 pun takpe.. huhu.. pelishhhh...

thanks!
Assalamualaikum my sugar plumps readers!

Nampak tak betapa tapa tapaa kejamnya pak mustapa Dalin..
Dalin dah hantar email baru tat sat tadi.. tapi tak syiokk la kan.. kot-kot ada yang nak tanya, tapi malu.. atau yang dah tanya tapi tak dibalas.. *sorok muka dalam longkang satt*

Ini jawapan dalin pasal fasa dua.. tak jauh berlari kuda ku gagah berani pun dengan fasa satu yakni fasa induksi tu.. still no mee.. no nasi.. no tepung...no kuih muih.. tapi boleh add on kacang yang low carbs dan buah-buahan yang low carbs.. net carbs korang dalam 20g-45g gituu..

Meh baca apa yang Dalin send kat diorang..


Salam.. hampunkann Dalin kerana bersifat kejam dan kejis serta tak berhati perut..

Dalin skg final year student (alasan!!).. so memang nak bukak blog dan.. er.. reply.. er... comment tu.. tapi er..macam er.. (macam takde blog pun takpe kan? hehe)

Disebabkan Diet Atkins ni asalnya dari homputeh.. maka kita kena melayukan Diet Atkins ni..
masa fasa induksi limit carbs adalah 20g kan.. maka cuba tambah lagi 5g carbs dalam makanan untuk seminggu.. 
(total = 20g +5g = 25g) maka utk seminggu amalkan 25g carbs.. kalau tak turun-turun jugak, minggu kedepan tu tambah lagi 5g carbs (total =30g) tapi better tunggu utk 2 minggu 25g carbs.. sebab makin naik fasa makin slow sikit berat turun..

Dari segi menu.. masih macam fasa induksi (no nasi, no mee no tepung etc).. tapi boleh tambahkan cream/cheese kekacangs dan juga buah-buahan.. tapi tak semua buah tau.. masih lagi dalam range dia... 

harap ini membantuu!

Ini contoh makanan.. 
DairyServing SizeNet Carbs
Cottage cheese 2%1/2 cup4.1
Heavy cream¾ cup4.8
Mozzarella cheese5 ounces3.0
Ricotta cheese1/2 cup3.8


 Nuts and Seeds Serving SizeNet Carbs
Almonds24 nuts2.3
Brazil nuts5 nuts2.0
Cashews9 nuts4.4
Hulled sunflower seeds2 T1.1
Macadamias6 nuts2.0
Pecans10 halves1.5
Pistachios25 nuts2.5
Walnuts7 halves1.5


Fruits  Serving SizeNet Carbs
Blueberries (fresh)¼ cup4.1
Cantaloupe or honeydew¼ cup3.5
Raspberries (fresh)¼ cup1.5
Strawberries (fresh)¼ cup1.8


JuicesServing SizeNet Carbs
Lemon juice¼ cup5.2
Lime juice¼ cup5.6
Tomato juice4 ounces4.2
Assalamualaikum my sugar plump readers!


Dalin rasa macam non hado je readers dah.. *lap ayor mata jap*
Ku telah berikan harapan pelesu semata-mata sehidung hidung serta seorgan-organ yang lain..

Pertama tama tamaaanyaaaa.. Dalin tak dapat nak jadi macam idola kecil Diet Atkins Dalin...
Isk..isk.. nampok tak atas kanan tuuu.. ada dalin selit number tepon untuk tanya pasal Atkins..?
Dalin tak dapat membalasssssssnyaaaa.. serious sedih.. bukan nak sombong..

tapi dalin sekarang student final year.. ada project paper.. bukan setakat satu.. tapi duaaa! *lap air hengus*
Makanya, Dalin sangatlah super busy.. serious Dalin tabik spring pada sifu-sifu Dalin yang tanpa penat lelah menjawab soalan cerdik waima soalan bodoh Dalin..tak kira masa weyhh!! Sebab tu diorang layak di panggil sifu..

curi-curi masuk bilik kosong untuk study esok malam ada TEST!


Korang tengok di link tepi ni ----->>>
ada banyak pasal Diet Atkins.. InsyaAllah dapat membantu.. tak pun senang uols join Kelab Diet Atkins (Malaysia)
Tapi tolong niatkan awal-awal nak masuk situ sebab nak kurus.. bukan nak memporak perandakan rumah orang dengan memberi statement maut bahawa ATKINS NI BAHAYA WOIIII... siapa berkata begitu Dalin cabot bulu hidong korang patplohpat kalii.. biasa ddiaaaaa...

Kedua pula, my new year resolution is to meng'active'kan diri berblog.. tapi hampess.. banyak gila bapak nye pun adoiyai nye pun nak cerita.. tapi..tapi..tapi.. masa bin waktu sangat jeles dengan hubungan intim Dalin dengan blog.. hukhuk..

Dah bertahun Dalin buat atkins ni.. kuwoss ke dakkk? Miahahahaha.. soalan maut tauu..
mujur baju berlayer-layer.. kaver perut layer-layer! miahaahahahah



Ini bukan model Atkins.. ini bacteria.. yang korang makan dalam yogurt tu.. cam comewl jew karn 
*pelish lah.. byk W ni macam nak mintak lempang je*

Eh ini? ini bacteria comel!! miahahahaah.. *sila lempang laju2  plish*
Sebarang kemuntahan ataupun loya-loya juhharijuhmalam penulis tak akan bertanggung jawab key..

hikhik..

*muka comey gini pun, still takde boypreng* (pengsan)