Followers

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

Diet Atkins? Im off for awhile.. sebab titew adew quiz chemistry ecok.. titew nak minum nescafe ais.. nescafe o tadew gulew dah tak lut dgn badan titew.. (ayat gua macam nak mintak kaki and pelempang kan?)

tak padan dengan ada quiz, gua online update blog bagai boleh pulak..? err..

Dalin nak cerita ni.. Dalin taktau Dalin dalam kategori apa.. org tua perasan budak atau budak perasan mak-mak?

Have you ever heard of REBORN BABY DOLL? gugel sekarang! Ye.. seeeekkaaranggg... Now.. jangan scroll kebawah dah.. tapi sekarang jugak.. Ouh? Malas? emm.. FINE..

Video Reborn Baby

Pictures Of Reborn Baby

Nak tempek gambar tak dapek lah.. Internet connection Sangat Laju.. tu yang tak boleh nak sertakan gambar..

Dalin ni anak bongsu.. teringinn sangat nak adik kecik.. prefer lelaki.. baru balance 2 lelaki 2 perempuan.. kecik-kecik dulu punya la request kat mak.. without knowing that my mom already kena "ikat".. tua bangka sekolah menengah pun still mintak.. tapi adopt lah.. mak ayah macam nak.. tapi sebab mak ayah makin injak usia jangan sebut tua, sensitif! mak kesian nanti budak tu baru 10 tahun, mak ayah dah 60 lebih.. tak ke haruu? mak ayah takut juga masa depan nanti kami menidakkan dia dalam keluarga.. *who knows kan?*

Disebabkan teringin nak baby kecil dalam family, Alhamdulillah I'm pro with little babies.. dulu ada sepupu kecik dtg rumah.. mak dia ke mana tah, then dia yeyakk.. kengkonon feeling kembang hidung being a good kakak.. I pick him up.. undress him and wash him.. including celah-celah bontot! *kembang hidung bangge*
sekarang dia dah 12 tahun.. I was 9yrs old at that time..!

As I'm getting older, acah-acah mak untuk nak adik lagi... my mom would always reply, "tunggu lah anak dalin sendiri" hah! amekk kau.. I said to her, "mak.. kalau anak sendiri, masa dia nangis extream I have to take care of her.. if anak orang lain, I can just give to her/his parents back!! Im not ready yet.." then mak reply "Ask your big brother or big sister then!" mmm.. mmg impossibruuu lahh.. abang nak continue masters baru kawin.. kakak baru kerja.. err..

So, if by the time next year my siblings tak bagi baby kt Dalin.. I might consider a Reborn Babydoll for myself! ahaah! certain of friends kata i'm childlish.. certain said sifat keibuan mencanak dalam diri.. which one is it? Tapi mahal lah doll ni.. beribu ringgit.. baby betul free je.. free kau kata?? susu botol.. lampin.. nestum.. keperluan belajar.. bla..bla..blaa..

My best friend merangkap kak angkat dari ostolia kata creepy.. miahahah.. but I just love those doll.. sgt in detail.. sejibik.. baby kan adoreable.. mencairkan dihati dan minda.. kalau Dalin minta 3ribu henggat kat ayah sebab nak beli Reborn Doll ni agak2 kena penyepak tak dari ayah?? Miahahaha.. bazir je ko.. buat belanja uniberisiti pun lepas!
haaa.. boleh pun upload..! macam baby betol kannn
Benda alah ni bukan actually a toy.. kalau tak silap dalin untuk 10years old above.. main objective is mostly untuk ibu-ibu yang kematian baby tersayang.. ada juga yg jadikan hobby untuk kumpul.. kiranya collectable items la ni..

P/s:Kalau tetiba Dalin dapat mysterious kotak.. bukak-bukak ada doll reborn.. comfirm gua nangis terharu!

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

Pheww.. About  months ago.. I did said that I will make lots of post during my semester break..

BUT..?

It just end up nothing.. as my babygurl Acer has to admit to the hospital during my final last semester.. they say it is because of the motherboard.. and it might cost RM400..!! (INSERT SHOCK FACE HERE) and I'm being a diploma student with no job.. (pls give me one!) I asked them to hold it.. days after days.. weeks after weeks.. getting near to new semester.. I called them to just continue repairing my babygurl.. *baiki dulu, duit pikir nanti*, so I called them to continue repairing Acer.. they checked my babygurl again.. and surprisingly my babygurl is OKEY! No need for RM400.. only RM30 to re-format it as my babygurl is running very slowwwww..

"Now I'm okey moomyy.. Dont worry," said my babygurl..

so.. the conclusion is.. er.. not a single post during my semester break.. boohoo!


*I might change my blog's layout*