Followers

Assalamualaikum my sugar plumps readers..

Pasti semua dah tahu yang semalam tanggal 11.11.11 ada satu kemalangan ngeri membabitkan bas persiaran dengan lori pasir kan? Ye, semalam Dalin tengok berita.. tapi sekadar imbas lalu macam tu je.. sebab katanya  dari Kulim.. dan nama-nama mereka disebut seimbas lalu..

Tapi harini, Dalin tengok berita tengahari.. nama salah seorang mangsa korban disebut.. dan GAMBARnya dipaparkan.. Dalin macam, "Ni Cikgu aku!!" oh.. sedihnya.. sebak rasa.. Cikgu Siti Hajar Mohamed kembali ke rahmatullah.. Dia mengajar Dalin sivik, tahun 2008, masa tu Dalin form 4.. walaupun kejap je ngajar, tapi ada memori terindah sebab dia pernah sebut sesuatu yang sweet kat Dalin.. apedia tu, biarlah kenangan antara Dalin dengan cikgu Dalin ni..

Semoga Arwah cikgu ditempatkan disisi orang-orang yang beriman.. Dia baik sangat.. peramah.. suka berceloteh.. waktu Dalin taip ni, tak henti-henti air mata tumpah... Tolong halalkan segala ilmu cikgu..
pepahamlah kan, bila mengajar sivik ni, banyak kearah jadi manusia.. cintakan keluarga.. negara..

harap readers semua sedekahkan Al-Fatihah buat cikgu Dalin ni..

SAYA RINDU CIKGU...
Assalamualaikum my sugar plumps readers!

kerana saya malas nak balas komen di ruangan komen tu, kita buat new post buley?

bebaru ni Dinding Kosong komen,  "lately ni selalu mimpi baby, kids."
maknanya kamu nak sesangat anakk.. hehehe...

Abang stalker pulok, penah mimpi gitu ke abang stalker?


Tapi kan.. sambungan dari entry INI, bila Dalin tengah tidur malam-malam, rasa kaki ni macam ada orang nak sentuh... uhuhuhuhuuu..
Assalamualaikum my sugar plumps readers..


Mimpi ini mainan tidur.. ada mimpi yang jadi mainan syaitan..  ada yang membawa maksud tersirat..


Jadi, sejak 2 menjak ni, kerap betul mimpi bayi/mengandung/menyusukan bayi sendiri/menyusukan anak orang lain.. dan sewaktu dengannya..


Nota:  Ai belom kawen.. still single.. tak pernah BUAT tuu..


Lalu terpaksa lah google.. tapi ada kecelaruan pasal mimpi ni.. Kalau ikut Ustaz Sharhan seorang  pengamal perubatan Islam.. Bermimpi bayi atau kanak2....selalunya mereka yang bermimpi kanak2 atau bayi ianya membawa maksud saka.  Bermimpi ternampak kanak2 atau bayi...bermaksud saka itu cuba mendekati...cuma jika mimpi menyusukan bayi itu suatu yang bahaya.  Kerana menurut Ustaz itu...ketika beliau mengubati orang yang mempunyai saka...10 dari mereka yang datang...8 darinya pernah didatangi kanak2 atau bayi di dalam mimpi.


Tapi bila di google lagi untuk dapat pendapat lain, ada yang kata petanda nak dapat rezeki melimpah ruah atau dapat kebaikkan.. tapi peratusan yang kata akan diganggu sihir/saka ni lagi banyak dari kebaikkan ni.. 


Jadi,sesiapa di sini tahu kes mimpi anak/bayi/mengandung etc ni? Ke pengalaman kawan/saudara? 

ketika aku mengingati engkau..
setiap detik.. setiap masa.. dalam lena dan jaga ku..
dalam doaku.. pada setiap detik kerja ku.. aku mengingati engkau..

pernakah kau juga begitu? pernah aku dalam hati engkau?

tak perlu lah jawab.. kerana aku sendiri tahu..
cuma kata-kata dari engkau sahaja aku nak dengar..
walaupun kau mengatakan sebaliknya.. walaupun kau nafikannya..
Assalamualaikum my sugar plumps readers!

Sekadar cerita pendek..

Suatu Hari ada iklan DSLR di tibi.. pastuh Dalin panggil 'ayah'.. pastuh juih mulut ke arah tibi..

Ayah tanya, "hang nak ke?"

terus Dalin terdiam.. 'betol ke n?' cakap dalam hati je la..

ayah tanya, "serious ke hang nak?" 'gluupp' tertelan air liur..

lepas tu Dalin terdiaaammm... heeee...

~Sekian maklum~

ayah betoi nak bagi ke ni???

*juih = tunjuk ke arah sesuautu guna bibir*