Followers

Assalamualaikum My sugar plumps readers..!!

Pernah tak korang menipu?  *ek? tak penah? Jangan menipu dibulan posa..*
Tak pun korang yang ditipu..? *hamboii... ramai pula ngaku ye*

Baru-baru ni je Dalin terkena dengan aksi dibawah ni.. Enjoy!
 



Moral of the story.. Janganlah menipu.. Akan diketahui juga akhirnya..
Bikin malu je nanti kan? Bukan diri sendiri je yang malu.. Ibu bapak adik beradik pun terpalit sama..
Fikir-fikirkan sebelum membuat sesuatu tindakan..
Assalamualaikum my sugar plump readers..

Entry Dalin kali ni penuh serious dan berilmu sikit.. sikit ja pown.. kehkehkeh...

Al-kisah pasal adab.. Adab ni sentiasa di kaitkan dengan manusia kan?
Sebab itu lah sangat susah nak menjaga hati orang.. Macam Dalin.. kalau bersabar.. lama-lama peram, meletup juga.. Mula-mula buat tak endah je la.. Kalau nak keluar kenyataan Jujur.. akan menyakitkan hati orang lain kan? lebih-lebih lagi hati orang yang kita sayang.. plus, kita pula yang kena maki balik.. tak pasal-pasal je kan?

Kita manusia, dilahirkan dengan perasaan.. dan perasaan itu, cuma diri sendiri dan Allah yang tahu... betulkan?
Seperti contoh situasi ni.. sama tapi tidak serupa..

SITUASI PERTAMA
Sebenarnya Mak Senah *bukan nama sebenar* nak menderma kain baju untuk anak yatim.. Maka di perginya  ke kedai kain Euro Muda..
Maka berela-ela lah kain dibeli oleh Mak Senah.. Terserempak pula dengan Mak Cik Bedah sewaktu Mak Senah On the Way membawa kain-kain ke kereta.. Mak Senah hanya senyum dari jauh je..

Lepas Mak Senah pergi, Mak Cik Bedah terus call Kak Pe'ah, dengan dialog:

Mak Cik Bedah: Weh Pe'ah.. ko tahu tak tadi aku pergi kuarkan duit.. ala.. Bank CIMD.. sebelah tu kan
Euro Muda.. Ce teka ce teka aku jumpa sapa?

Kak Pe'ah: Saper yang Kak Bedah jumpa tu?

Mak Cik Bedah: Aku jumpa Senah oiii.. berpuluh kayu aku nampak dia angkut kain.. Duit tu dia dapat mana eh? Laki kerja kerani ja.. bla.. bla.. bla... Nombot ekor la tu.. ish.. tak kenal dosa pahala betul..!

Nampak?

SITUASI KEDUA
 ........... Maka berela-ela lah kain dibeli oleh Mak Senah.. Terserempak pula dengan Mak Cik Bedah sewaktu Mak Senah On the Way membawa kain-kain ke kereta..

Mak Cik Bedah: oiii.. Senah.. ape ko buat kat sini? banyak nya kainn.. Ko nak buat apa tu?

Mak Senah: alahai Bedah.. ada rezeki sikit, aku beli kain untuk anak-anak yatim.. dapat le diorang berbaju baru kan.. kesian aku tengok anak-anak yatim tu...

Maka habis ber 'hye hye bye bye', maka Mak Cik Bedah tepon Kak Pe'ah..

Mak Cik Bedah: Pe'ah oii..Lambatnya angkat tepon.. Sah ko membuta ja kan? dah pukul 2 ptg ni.. Tahu tak tak berasap telinga aku ni.. Si Senah menunjuk dia nak bagi kain ela untuk anak yatim... Ala.. kalau heboh-heboh.. tak ikhlas.. bukan dapat pahala...

Bagaimana?

Berbalik pada konsep.. Hanya Allah dan diri sendiri yang tahukan nawaitu kita? Mengapa kita perlu menghakimi orang lain? Sedangkan kita tak suka orang menghakimi diri kita sendiri?
Andainya Allah ciptakan perasaan kita untuk diketahui orang lain..


"Tiadalah peperangan.. Tiadalah perbalahan Tiadalah kesedihan" bahkan.. Andai diciptakan begitu, "wujudkah kita? Lahirkah kita? Akan adakah Hari Qiamat?" Sedangkan sudah dijanjikan Allah SWT Qiamat itu pasti.. dan kerana Allah tak pernah memungkiri janji-janji-Nya.. Mungkin tidak.. mengapa? Sewaktu Nabi Adam AS memakan buah larangan di taman syurga.. andainya Nabi Adam tahu agenda syaitan, adakah Baginda akan makan buah larangan itu? Akankah Nabi Adam AS diturunkan ke bumi..?
Itu lah yang selalu dikatakan.. *Allah has his own plan*

Beberapa situasi lain..

Perempuan bertudung : Eh.. Dia ni bertudung.. mesti cover baik.. ntah-ntah takde dara..
Perempuan tak bertudung: Sah-sah tak pakai tudung.. mesti jahat ni.. pergi clubbing.. layan laki.. eee..
Perepuan kahwin awal: Ada isi lettewww.. tak menyempat.. gatal.. eee.. geli aku..
Perempuan kahwin lambat: dah tua bangka tak kawin-kawin? Sah memilih sangat..
Orang anak ramai: eee.. tak menyempat-nyempat laki bini nie.. anak ramai.. sesak betul!
Orang anak sikit: sah nak jaga body letteww.. malas nak jaga anak ramai-ramai nie..

Jadi.. macam mana sepatutnya?

Hakikatnya.. Manusia tidak boleh menghakimi orang lain..


Karma.. What comes around.. Goes around.. Tidak kira lah kita menyakiti orang lain tanpa sedar atau dalam sedar.. Allah akan membalasnya.. Namun... balasan itu pun kita tak sedar bahawa ianya satu peringatan..
Orang tua-tua dahulu sering berpesan "sentiasa beringat.."


Thank you for reading~!! Sorry Boring sikit yea.. ~_~
Assalamualaikum my sugar plumps readers!!

Aaa.. Di awal pagi tadi, Dalin buat list Fesbukers..
Loni Dalin nak buat entry perangai pelik Dalin...
Walaupun pelik.. tapi benar..
Yolah.. kita tak pernah face-to-face kan..
Tak boleh nak tengok aksi-aksi manja,mengada-ngada, gewdix dalin realife kan?

1)Abang?
   Ya Ampunnnn.. Kalau yang tua dari Dalin 10 thn beza.. memang takkan panggil Abang.. melainkan abang kandung sendiri.. Abang 'ehem2' pun tak panggil abang tauu.. bukan kurang ajo.. cuma tak biasa.. trauma.. huhu.. So, yang pangkat 40-an ja Dalin panggil Abang.. Kenapa tak panggil pak cik? Sebab ramai kata muka Dalin muka mak budak... haha.. selalu kena ayat sentaps..Lebih kurang macam NI LAH.. Lagipun Dalin invovle dengan kerja yang melibatkan ramai lelaki 35-49 keatas.. *Bukan GRO tau!! Grrr!!*
Jadi.. harap maaf ye  bekas-bekas Kekasih Dalin.. mahupun bakal-bakal kekasih ye.. *blusing*
2) Barang mahal??
   Huhuhu.. Pelis jangan kata Dalin ni mata duitan.. No.. No.. Koinsiden ja.. Kalau Dalin bershopping kan.. Saat mata Dalin terarah lalu jatoh cinta kepada kasut, baju, blender, langsir, make-up.. Mesti harga dia mahal.. harus salah kan siapa? Mata Dalin? Taste Dalin? atau pembuat barangan tu? "Yela.. barang cantik, harga pun cantik" No.. No..No.. *petik jari, lepas tu jari tunjuk bergoyang* Boleh je sekali sekala Mak atau aunties tunjuk atau bagi barang-barangans kat Dalin.. Cantik.. lawa.. kebaboomm !! tanya harga.. omaigod.. murah sungguhh.. takci kan??

3)Anak ayah??
   Ni bukanlah benda pelik pun.. cuma Dalin yang pelik bila ramai tak peluk2 ayah.. Lelaki yang halal paa.. Dari nak peluk boypren kan? *oops.. ada yang tersentap ke?* Dalin walau di mana berada.. tetap akan peluk manja-manja dengan ayah.. *rujuk kepada header blog ni* tak kira lah bershopping ke.. dalam kawasan sekolah ke *suatu ketika dahulu*, time duduk kolej ke.. bertandang rumah orang ke.. tetap harus okeyh... Sebab tu Dalin tak suka fikir pasal kawen.. sobs.. sobs.. knowing yang kita dah jarang boleh peluk ayah selalu.. sebab ada tanggungjawab lain.. sah time akad tu Dalin meraungg je.. huhu.. *over pulak*
Click untuk mendapat mata yang cantiks!

4) Kembang hidong??
    Yang ni memang ketara.. Bukan dari lahir azali hidung dah kembang.. perlakuan ini untuk suka-suka dan bagi orang lain annoyed... Terasa nikmat tau dak? Banyak angin masuk.. Banyak lah oksigen masuk.. makin sihat lah peparu dalin.. Lebih-lebih lagi kalau ramai yang puji.. fulamak... Kembang tak surut tau!! Tau-tau ada kapal serombong depan muka Dalin..

Click Untuk tumbersaran

Ada lagi sebenarnya perangai pelik-pelik Dalin..
tapi cukup-cukup lah..
Jatuh saham Dalin nanti.. 

Perangai pelik korang apa pulak?

Tenkiu!!

Bubye..
Assalamualaikum my sugar plumps readers!

~google~
Kadang-kala Dalin rasa tak syok je Fesbuk ni.. Macam-macam hal ado... Ada lah 2 3 perkara yang kadang-kadang membuatkan Dalin "sakit" dengan Fesbuk ni *walaupun hari-hari online!*
So, Dalin nak listkan perkara-pekara yang membuat Dalin rasa janggal dengan fesbuk.

1) Pasangan Paling Hebat Bercinta.
    Rasanya ramai yang tahukan apa yang Dalin nak coret kat sini.. Ce teka.. ce teka.. *Teeettt!!* masa dah tamat ye sugar plumps semua.. Facebookers yang tengah hangat bercinta mesti akan coretkan puisi dan puitis indah buat pasangan masing-masing.. Untuk membuktikan cinta korang yang sedang meletop itu.. Haruskah? Ye.. memang tak salah.. Tapi.. takda hubungan apa-apa, baru couple seminggu dua.. berjela-jela HOME dalin dengan "I lab you habi.. I want tu bi your lobely waif" dan sewaktu dengannya.. Ye la.. 'FB aku.. bukan FB ko..' tapi korang dah meng'add'kan kawan-kawan tu, consider la sikit.. kalau 1-2 kali dalam sehari, tu takpe lah.. tapi setiap 5 saat nak post cintan cintun..
Ape ko ingat ko sorang ada pakwe/makwe?? *oops.. teremosi lak*

2) Perli Facebookers lain
   Dalin rasa orang yang macam ni jenis yang tak boleh tengok orang bahagia langsung.. Ada je nak kondem pasal status orang lain.. Kalau dah tak suka.. tegur je lah.. kalau tak dilayan.. delete as friend sudah.. tak pasal-pasal dapat dosa keringkan?
Klik jika anda sayang mata anda!



3)Tag pada gambar yang tiada kena mengena
   Seriously.. Dalin sangat tak suka benda-benda macam ni.. Contoh yang paling ketara, "Dengan hanya online Facebook, anda mampu menjana RM1,000 dengan satu klik!" Lepas tu berpuluh ribu lah yang comment.. sekali Log In.. Mak aih! famousnya Dalin.. banyak sunggoh notification.. sekali buka.. err.. apa lagi. untag balik lah.. Grr!! *emosi lagi..*
Dengan hanya satu Klik anda mampu(s)!


4) Invite masuk Group tanpa kebenaran
    Omaigod.. Ini pun sama.. Lebih kurang macam nombot tiga tadi.. Tiba-tiba ada hamba Allah mana masukkan dalam group, "Kiteworang sokong Paula Sanders" *contoh*
Tahu-tahu je penuh notification... Tak boleh ke buat group yang berfaedah sikit? Group yang ajak bersedekah ke.. ajak membuat amal ke..?

Rasanya dah cukup lah setakat ni Dalin masukkan.. Lain-lain tu okey lagi..  Gambar muncung itik ke.. Gambar syok sendiri ke.. Itu Dalin tak kisah pun... ye la.. FB dia.. mesti la gambar dia.. takkan gambar orang lain pula kan? hihi.. *sebab Dalin pun banyak gambar SS!* Teeheee..

Thank you for reading!!

Bubyee...
Assalamualaikum my sugar plumps readers!!
Dalin nak bagi Kad Raya ni...
Kalau bertuah.. dalam tu Dalin selit sesuatu..
Mungkin bookmark..? Keychain??
ATAUPUN DUIT RAYA??

PM Dalin di Facebook Dalin sekarang!



ada 5 Ketol je lagi!!



*cececeeeyyy.. bajet macam ramai baca blog Dalin ek..*
Assalamualaikum My Sugar Plumps Readers!!

Picet Banner!!

Haaa.. syok sendiri kah?
Huhu.. sejak akhir ni Dalin rasa suram.. tak best je.. Nak nangis je.. Sobss.. sobs..
Nak hiburkan hati.. terus berfoya-foya!
Jadi ketika berfoya-foya walkblogging... terjumpa lah ini..
First Giveaway by Amalina Athman

GA ni disponsot olehhhhhh:


Taggingggg: 
Semua follower Dalin!
serta sesiapa yang melawat blog ni.. 



Moh le join GA ni!!!!

Assalamualaikum my sugarrrrr plump readers!!
Dalin masuk Satu Group di Facebook ni..

Help find the Rioters who beat, and then mugged this overseas student

They are also sympathise  to the victim..
and some of them said that they are ashamed to be called 'British'
but, I used to live in UK about 10 yrs ago..
Most of the Britsh ppl are so friendly and kind..
they would give free sweets and foods to the neigbours!
and also good-warm-delicious pie.. 
YES PIE!!
so, here are the picture of 20ppl that had beat up our student..
and I know Britain  wouldn't seat around and just do nothing!
Malaysia is one of the country that  is highly respected by UK.

 ape2pun, kita tunggu berita esok~!

Assalamualaikum my sugar plump readers~!!

Kenyang sahur tadi..?
patut ada lagi bau kari.. sambal tumis pun ada??
gi gosok gigi.. nanti opismate kata korang tak puasa..
tak pasal dapat dosa kering pitnah-pitnah ye dak..?

Berkaitan dengan tajuk Entry ni..
Dalin cilok time blogwalking...
singgah di BloG *CoRat CoReT CiK NoRa*
sebab musabab nya..
Opkos ada kaitan dengan Dalin..

Moh tengok ye~

Wanita yang suka memeluk bantal.
Wanita begini disifatkan sebagai seorang yang berjiwa seni. Mereka mempunyai ciri-ciri seorang yang romantik, penyayang, mahu dikasihi dan halus jiwanya. Oleh sebab itu, wanita begini mudah didekati dan kebanyakan mereka mempunyai tubuh yang langsing.

Wanita yang suka tidur dengan banyak bantal.
Wanita macam ni biasanya mempunyai tahap keyakinan diri yang rendah. Mereka tak boleh hidup tanpa kehadiran rakan-rakan disekeliling. Sikap sukar berdikari ini kadang-kadang merimaskan lelaki.

Wanita yang gemar meletakkan bantal di kaki.
Wanita begini dikaitkan dengan wanita yang tidak suka berusaha dan tidak suka bergaul. Mereka suka hidup sendirian dan tidak suka membantu kawan yang dalam kesusahan. Disebabkan itulah mereka ni biasanya egoistik.

Wanita yang suka tidur dengan satu bantal.
Wanita begini biasanya bijak dalam membuat keputusan. Tindakan mereka selalunya dipengaruhi rasional dan bukan mengikut hawa nafsu.

Wanita yang gemar tidur tidak berbantal.
Wanita sebegini mempunyai keyakinan diri yang sangat tinggi sampaikan kadangkala membawa sifat ego. Keadaan ini menyebabkan mereka menjadi terlebih yakin dan memandang rendah akan orang lain.

~sebelah tu bantal busuk~
Gambar 2008
bantal ni masih wujud!
~sarung je lain, bau masih sama!~

yang di BESARkan ayat itu lah Dalin..

>.<
 
babai~

Assalamualaikum my sugar plump readers~!!!
Oke2.. 
chill.. relax2..
tarik napass.. hembus napas..
lepas tu PUSSHHH!!
*OKE, TERKELUAR TOPIK*

Auta je semata-mata sehidung-hidung dan juga sebibir-bibir..

takde musuh-musuh pun.. segmen je ni.. hehe..
kami baik je.. kan? kan?

Makasih bebanyaaaakkkkk buat Keroro
sebab beliau lah Dalin dengan Tea Dno bermusuh..
Harap-harap dapat mengeratkan hubungan sesama kita berdua..
tidak kira la musuh mahupun kawan.. sobsob.. *tacing jap*

 
JOM LE SINGGAH BLOG MUSUH DALIN NI..

Kelik SINI

Nota tambahan: thanx sebab sanggup terima Dalin sebagai musuh.. iskk.. iskk.. :'D

Happy Blogging semua~!
Assalmualaikum my sugar plump readers!!

Recently my dad..
Yes.. the handsome guy upthere (referring to my header)..
went to KL.. visiting his mOm aka my grandma...
plus we have so muccccchhhh fruits here.. from our orchard..
so he decided to sent some of those fruits to KL..

and he came backkk.. *jengjengjeng*
with this!!

 
beads.. beautiful colorful beads~!!!
Gift from my uncle aka my dad's youngest brother..
*actually I asked him to buy it for me first.. then I'll pay him later... but he said, 'no need'.. * 
mana tak sengih panjang kemaiinnn.. ^_______________^

Plus, he also gave this..
step by step how to make bracelets.. necklaces and earrings..

and this!! to make my job easy.. and it surely help alotttt...
 really.. ALLOOTTTT..!

After reading the instructions from the book..

tarraaa...
 I know.. 
it is not that glamorous and some of you can do it better than me..
but.. this is my first trial..
so.. I'm proud of myself..
big HUG for me Pleaseeeeee... 
*CLAP CLAP* 

 the reasons why I badly want the beads so much are...
  • dont wanna waste my time till this december LoL~
  • wanna try sumthin' new..
  • so I wont waste any money on accessories n'more..
  • I can wear it during this coming raya..
  • and I can also wear it on my trip to Taiwan this Nov~! 

 baibai~

MORE


 
Menitis air mata Dalin ikot cerita blogger-blogger lain..
Seorang blogger nama Kak Norma.. sakit.. 
Dalin dapat tahu dia ada brain tumor stage ke-empat..
setahun berkahwin.. dapat baby boy yang sangat comel..
Allah bagi dugaan yang maha Hebat...

Sama-sama kita berdoa Kak Norma kembali sihat..
Kak norma dapat main, jaga, membersarkan baby boy dia..
sama-sama menderma untuk Kak Norma..
Bantu Kak Norma serba serbi..
Alhamdulillah Kak Norma diberikan suami yang sangat baik..
Yang jaga Kak Norma sungguh-sungguh..
Kalau orang lain, dah lama tinggal kan?

Info Dalin ambil tru HERE and HERE

Lawa kan?
Kak Norma dengan baby boy
Ibu mana yang tak sedih bila tak dapat nak dukung, belai, mandikan anak sendiri?
Kak Norma tak pernah pinta jadi mcm ni..
Sentiasa ada teman disisinya..


Sesiapa nak menderma..

Bank : CIMB
Acc Number :01070068677528
Nama :Noormawati Mohd Rasif


Doa-doa orang yang ikhlas.. sentiasa dimakbulkan Allah..
Assalamualaikum my sugar plump readers~!


Di bulan yang mulia ini..

ada yang dah beli barang utk Syawal?
dah siap prepare baju raya?
sedondon dgn cik abang/adik ke?
hehehe.. Bagus lah kalau da siap..
setelah sebulan berpuasa.. ye dak?

Dalin nak ajak all of my readers baca sikit info ni..

Mengumpul Baju Melayu/Kurung Baru untuk Anak-Anak Yatim sempena Ramadhan/Syawal 1432
Pada tahun 2010 Team ini digerakan oleh sekumpulan rakan-rakan di laman sosial facebook bagi tujuan mengumpul baju Melayu/Kurung Baru untuk diagihkan kepada rumah-rumah anak yatim menjelang Aidilfitri.

Pada tahun lepas kami berjaya mengumpul hampir 3,000 pasang baju baru dan berjaya mengagihkan kepada lebih 30 rumah anak yatim sekitar Selangor, Negeri Sembilan, Kedah, Perak dan Pulau Pinang.

Bagi tahun ini (2011) kami sekali lagi merancang untuk tujuan yang sama bagi mengumpul baju-baju Melayu dan Kurung baru untuk diagihkan kepada rumah-rumah anak yatim dan golongan yang memerlukannya. Kami juga bercadang untuk memperluaskan lagi agihan demi memberi peluang yang sama kepada anak-anak yatim dibanyak lagi rumah-rumah perlindungan di negara ini.
Panduan saiz baju
Kebanyakan anak-anak yang menghuni rumah-rumah anak yatim berumur antara 12 hingga 18 tahun dan panduan saiz juga boleh dibeli berdasarkan umur mereka.

Baju yang hendak dihantar hendaklah dibungkus mengikut set pasangan masing-masing. Setiap satu set baju Melayu hanya mengandungi sehelai baju dan seluar termasuk kutang baju melayu. Tidak perlu songkok dan sampin.

Bagi Baju Kurung juga begitu dan tidak perlu tudung atau koset.

Setiap satu set satu bungkusan dan hendaklah ditulis di sampul luar saiz bagi baju melayu/kurung atau anggaran umur si pemakai. Ini bagi membolehkan Urusetia mengenalpasti semasa hendak membuat pengagihan nanti.

Urusetia juga tidak sama sekali menerima WANG TUNAI, ini bagi mengelak salah faham dan bukan tujuan asal program ini. 

tidak meminta wang beribu jutaan ringgit pun.. cukuplah sekadar Baju Raya baru buat mereka~

Hantar ke alamat:
SEHELAI BAJU BUAT MENYAPU SI AIR MATA
D/A: Ahmad bin Sa'abun
No. 12, Jalan Platinum 7/44, Seksyen 7
40000 Shah Alam, Selangor, Darul Ehsan
Tel: 016-2151192
 
segala makluma lanjut, KELIK HERE
 ada baju lebih tak? jom sama-sama membantu anak-anak Yatim..
sehelai baju buat menyapu air mata mereka..

~Mereka tak pinta pun lahir tanpa ibu tanpa bapa.. tanpa kasih sayang org tua mereka~
comelkan mereka?
 
 
percayalah dengan apa yang anda nampak~

Yes! Cik BLUEWENDY kita buat Express GA...

Kenapa begitu express umpama kete api PPPOOOOONNNN!! PPOOOOONN!! itu?
Sebab hanya dua hari je.. Kalau bertuah setuah HANG TUAH..
Moh le joinnnnnnn!! *menarik baju korang dgn kasar*
2 hari jeeeee...

Sambey makan sambai belacan cicah budu..
*time berbuka laa*

Boleh kenal-kenal dengan Cik BLUEWENDY kita nii..

Kelik Banner di atas untuk join~!!
Yang sedang baca ni anda otomatik di tag!!
~ramai sangat nak ditag.. takut ada yg kecik hati~
Wooot Wooot..!!
Hehehe.. rasa kelakar lak..  ^_^
Tahu kenapa?

aaa.. meh baca kt bawah ni..
JOM FOLLOW BLOG SAYA BERSAMA GARAM!

Haaa Syarat-syaratnya senang sangat. Copy Paste pun boleh.

#1 - Follow Blog Hafiz aka gegaramasinlah.blogspot.com. 
(tak perlu ganti pun sebab nanti sape nak join, boleh follow blog korang. : ) )

#2 - Buat post bertajuk Segmen | Jom Follow Blog Saya Bersama Garam!!

#3 - Copy header ni dan taruk pada post anda. taruk dekat side bar lagi bagus.. tapi tak wajib pun.. hehe..

#4 - Post anda mestilah bermula dengan perkataan Woot Wooot! dan berakhir dengan perkataan Selamat Pulang!! ^^ sebab tu trade mark blog haha

#5 - Tag sape dari mane korang dapat post ni.

#6 - Post kat komen saya supaya saya pun boleh follow korang.. hehe..

#7 - Post dekat group-group blogger kat facebook kalau rajin. huhu..

#8 - Settle!


Tag dari Inchek Hafiz sendirik sebab beliau terjah ke chatbox Dalin..
THANKKKKK YOUUUU!!!

Maka dengan ini..

Moh le join.. I polo you.. 
*terasa macam org DiGi lak, maklum le perut membesor lps sahur*

Okeyh!!

Selamat Pulang!!
Terpana ternganga mulut Dalin 5cm weyhh..!!

Nama pun Mega Giveaway..
Hadiah pun semega-meganyaaa!

Kembang kempis baca senarai hadiah-hadiah iteww..


Cara-caranya..
  • 1) Follow blog Yana dan juga Cik Putih 
  • Buat entry "Mega Giveaway by Yana & Cik Putih" 
  • Copy banner diatas dan linkkan ke entry ini 
  • Tag 3 orang rakan korang. Make sure tahu pasal Giveaway ni 
  • Like fan page Yana & Cik Putih *kalao sudi ye*
  •  WAJIB tinggal link entry korang di ruang komen   
  • Copy senarai sponsor dan pastikan ada dalam entry korang
Nak tahu siapa sponsor untuk GiveAway ni??
  • Scarf Sweethoney
  • Wirda Azurainie.
  • Droplet House *semua peserta tlg LIKE di ALBUM ni*
  • Lens Mania
  • Ayu-Raudhah Shawlstore
  • Nora Nabella
  • Applepinkbow
  • Syafeika Edora
  • pixel mania
  • Wan Hazel
  • Momo Chan Collection
  • NHL Colloection
  • Kei Seinchi
  • Sya Razali
  • Aimi Craft
  • Habibi Hamid
  • Shawl Az
  • Imann Abdul
  • Aan Boutique
  • KZ Nabihah Boutique
  • Ciktiqz Adamaya
  • Tri Fa 
  • Kittyshawls
Memang  Cantik Menarik Tertarik Kau Memang Da bomb kan? Siapa tak terujaaaaa?

Dalin nak tag..


and for sesaper yang terbaca and nak join..

Tarikh tutup dia on the 8th August 2011~!!


dan jangan risau akak adik abang pakcik makcik opah nenek jenab tipaahh semuaaa...

tak perlu nak bagi beras.. kuih.. gula percuma semua tu tak payah ye..

sebab pemilihan adalah melalui Random.Org

senangkan? tak pilih bulu.. rambut mahupun bulu kening..

Kamon bebeh! Jom ler join.. and Good Luck!!

*Minta la dapat.. puuhhffff.. fuaanngg!! ttuuhhh!!*

Aaa.. Ni Dalin takmau guna "Dalin"
Dalin nak guna 'Aku'..
Baru brutal seiring dengan tajukkan?

Aaa.. Aku blogwalking macam besa ar..
Apehel 'blogwalking'? tak gagah arr..

Ok.. 
Aku terjah blog orang len macam besar ar..
-Macho ak bunyik?-
Time terjah-terjah blog aku nampak ar pasal Cari-Cari Musuh ni..
Pergghh... Aku memang suka cari nahas! Cari musuh!
 
Jom pakat join cari Musuh weyhh!!

Kelik SINI

happy blogging dearest dearest semua!

*Nota kaki.. Dalin tak brutal pun*

 Assalamualaikum dearest-dearest semua..
Semua bersahur apa tadi?

Dalin nak cerita pasal recipe paling senang dalam dunia..
*Oke.. selain nasi.. air.. maggi*

Al-kisah barang-barang dapur nak habis...
  Ye lah.. Bila bulan Ramadhan ni..
Jarang bebenor makan luar...
tak macam bulan-bulan lain..
Bukan apa.. Nak jimat masa dan tenaga..
Sekali masak untuk berbuka.. boleh preheat untuk sahur..

Jadi sambil tenyeh-tenyeh mata bangun dari tido..
Tak perlulah nak tumis sana sini..
bersiang ayam ikan segala bagai..
melainkan sayur lah sebab memang time berbuka habis licin..

Maka di peti ais comel ku cuma ada terung..
Nak buat apa yg sayur terung ni..
awalnya nak buat Terung Goreng Cili..

~google~

Tapi didapurku sudah ada Sambal Tumis Sutung...

~Google jugak~


~tak syok kalau masak pedas.. bercili.. kaler meraaaahhh je~

Maka dengan terung itu..
Masak Terung Telur..
Sedap hingga menjilat pinggan taww..

Ni Dalin nak kongsi resipi yang mudah gila babas pak cik abas bawak Bas..

~google gak~
tak sempat ambil gambor.. licin masuk dalam 5 perut.. ~.~"

Bahan-Bahan..
  • 1 biji terung panjang
  • 1 biji telur ayam
  • garam dan lada sulah
  • minyak utk menggoreng

1)Masukkan telur dalam mangkuk.. masukkan garam dan lada sulah ikut suka suki.. dan kacau..
2)Panaskan minyak dalam kuali..
3)Potong terung ikut suka suki..
4)Bila minyak dah panas.. salutkan terung ke dalam telur yg dicampurkan dgn garam + lada sulah
dan goreng sampai kaler keperang-perangan..
  ~

*Crunchy on the outside.. warm and soft at the inside*

Jakun seketika dengam resipi ini..
Sebab dapat dalam Internet..





~Berbuka nanti takde idea nak masak apa~
Salam and Mownink to All...
Have a happy and blasting day full with blessing of Ramadhan~!
*yeah.. lots of words.. I know!!*

But I cant Help it to share this pictures to all my sugar plump readers..

I snapped this picture while I'm on my way to Penang..
~Balik Kampung~

*Sorry for the blurry my dear sweethearts, snapped using my cap ayam phone =D*



Allah gave me the heart...
that came from the sky..
So I share this piece of art..
That is the reason why..

^_^

Fuh!!! Kecuq ayaq liyuq!!

Hahahahhaa..


Perot dah Nyanyi lagu Jeritan Batinkuuu...


ke tersesak Batinku melihat entry makananmu?


hahahahha..


Selamat Berpuasa My dearest readers!!!


Berbuka nanti slow-slow yer..