Followers

I really love this video.. tgk la yer... enjoy.. muah!




Kelik Hiyer!
Pictures describe a thousand words.. so, this time no need to write thousands of words right.. 
pictures= thousands words = no need to write long essays! 
Am I bright or what? hehehe..











annual dinner with the theme red-white-glamour


the theme



me with my papa angkat.. our felo.. papa Arom.. ! *plus, we got free mug, but I hold it terbalik..ngong!*

Bila tempek2 pictures di entry bawah ni.. ada gambar my dad dalam boat.. teringat yang dah lama tak memancing.. well, that is our boat.. yang kecik halus mulus tu.. takpa lah.. asalkan dapat pi mancing.. memancing ini mmg runs in our blood.. my mom, dad, big bro n sis..  rod mancing tu jangan nak kata lah berapa ada.. my first fishing rod which is ada lagi, ia lah yang kalau kita pi hypermarket macam tesco, spePacific.. ala.. yang kecik satu set with mata kail, batu and eveything tu.. that was when I'm in standard two.. 8 tahun!

now punya? hehehe.. jangan nk kata lah.. one of my birthday lepas-lepas salah satunya one whole set baru of pancing2 ni... I was like, "OOOOouuuuuuhhhhhhh!!!!" dengan mata membolat ala-ala katun anime Jepun tuu.. huhu... from tool box, gunting,mata kail 6,12 etc, batu 6,7,8 pelompat, pelampung and apatah lagi dah lupaa.. semuanya baruu.. huhu.. and fishing rod baru..

okeyh.. seperti yang dikatakan di atas-atas, my dad pun belilah sebuah boat untuk sefamily nak gi mancing tengah-tengah laut once in awhile.. tak besar pun.. tp cukuplah ada toilet and kabin nk tidur kat bawah tu..
seperti yang dalam gambar-gambar di bawah.. ada gambar ikan Katuka.. Which is like. "that's mine!" hehe.. I love fishing..! kerapu.. Sembilang.. Ikan tanda..Ketang  and everthing all yang akan membuat I sangat teruja di saat mangsa membaham umpan lalu bertaruh berlawan untuk menaikkan si mangsa.. fuh! the feeling is so  indescribable.. melainkan orang tu paning sendiri.. but now..? sangat jarang, ataupun perkataan yang lebih molek adalah, tak berhenti sekejap dari memancing.. that is because my grandma tak sihat.. so, every weekends we have to go to Damansara untuk shif kitorang jaga nenek.. which in on Thursday night..
jaga nenek.. garu belakang nenek... urut2 badan dia..angkat bawak gi toilet so she can poo-poo or wee-wee.. and everthing.. *ouuh.. sesuai jadi bakal bini tak?* ^^,

oke, sambung  balik.. tapi sekala rasa tekanan juga la kan.. nk gi mancing.. but nk gi mancing tu $$$$$$$$$ memang kena banyak keluarkan.. before wujudnya, De'Matahari which is the name for our boat tu, kitorang selalu gi chalet terapung.. haha.. sumthing funny pasal chalet terapung tu.. wish I can download the video here.. since I was in endoi *buaian*, badan ini sudah menjejak kaki ke chalet terapung.. sebab my family sangat very the suka memancing.. I just jalan-jalan sekitar tu, tak dibenarkan pancing.. hehe.. kang masuk air laut sapa nak jawab?? disebabkan tidak dibenarkan pancing, maka I pun gi kat mak I yang tengah basuh-basuh pinggan lepas makan.. banyak2 besen besar digunaka utk membasuh pinggan.. then I pun datang dgn koleksi botol susu untuk basuh.. bayangkan.. seorang budak debab *which is me* membasuh 2 botol susu for hours and hours sambil melalak lagu nursery.. ouhh! ayahh... convert la video from video tape to CD's.. ikhikk.. and kitorang pun dah lama tak gi chalet terapung, our fav one is Peladang punya chelat terapung.. dah berpuluh-puluh tahun dari dalam endoi duk berususan dengan peladang punya, ofkoz when you booked the chalet, confirm akan dapat! heheheheee.. jom2 gi mancing chalet terapung! Murah mmg murah, u can also ber BBQ atas chalet tu.. sgt selesa.. air cond ada.. TV.. katil yang sangat empuk.. dewan serbaguna.. dapur.. so, kaki pancing.. apa lagi? JOmm!!







misi pencarian boat.lawa kutt.. *sayang bot ni dah ad tuan dia*

misi mencari boat di Langkawi.. haha.. macam nak senget je besi tu.. anak gajah tarikkk...

"helloo.. ya.. we are here already.. aiyaa.. where's the boat aa? ouuh? you cannot come aa?"

my dream boat! so cute and comel.. sesuai untuk berdua jer kan? hikhikk..

menunggu untuk ditunjukkan boat..

datai hotel langkawi.. punya jauh lah pi sana.. tp cantiks dan superb..

scenery bukit ada.. laut pun ada.. tapi fulus kena sediakan..


pasal chalet tu.. ada dua.. I kategori kan sebagai yang pertama and kedua..

ayah yang sedang memancing..
yang pertama tu, adalah sri Bayu, sebenarnya ada gambarnya, tapi tak ingat dalam folder mana, so ambil ihsan Mr  G @Google. Ini sangat best.. ada banyak-banyak chalet, dan setiap chalet ber'rumah' atas lubuk ikan-ikan tertentu.. sangat best.. angin best.. terlindung dengan Gunung Jerai.. sangat superb.. di atas tu ada sign board dan contact numbernye sekali.. kalau cadang nak pergi time cuti, better tempah awal.. macam pisang goreng panas keyh.. tapi satu chalet ni  pada 5 family, tapi chalet-chalet ni boleh digabungkan dgn pelantar..dah kawasan memancing mmg limited, bergantung kepada berapa chalet kita tempah, kalau satu macam dibawah ni, keliling tu jelah.. kalau dua chalet, dari Chalet A ke Chalet B digabungkan guna pelantar.. overall mmg best.. sapa tangan sejuk tu, mmg berbaloi.. based on luck la jugak.. Ingat, dont ever cross atau langkah pancing tu.. it's a tabooo.. okeyh!?
Chalet terapung Sri Bayu *yang pertama*   


Yang Kedua pulak? ini sekali je baru pi.. someone told us, chalet yg dulu ktrang pergi time I masih dalam endoi sudah di gantikan.. hehe.. kenapa ganti? sebab tsunami or puting beliung tah, so dalam tahun 2004 mmg lenyap ahh.. jadi Peladang buat di tempat lain.. Kitorang gelarkannye Chalet Pak Ya.. JOm tengok gambarnye..




Chalet terapung Sg Petani *yang ni yang kedua*
Ini contact numbernnye..



Sg Petani *yang kedua*
sangat sesuai kalau nak bawa budak-budak kecik.. faham je lah.. si bapa kaki mancing.. si ibu kena memasak.. anak pulak berlari lari kuda ku gagah berani..   kawasan memancing pun sangat lah luas, nak bergerak suka suki pun boleh... ada dewan serbaguna.. nak karoke? Sila-silaa.. ini sangat lah superb.. cuma tiada masa nk pi ramai-ramai sefamily.. amat jarang skg ni..tapi overall sangat bestttt!!! jom pi jangan tak pii..

Sekian.. Hope to go again.. ayaaahhhhhhh.. jom ppiiii... ^^,
Yeahh.. biasalah.. Bilik orang yang beriman.. memang biawak ni suka masukk.. hahaha.. hambek ko.. bagaimana kah kejadiannya?

Pada suatu hari yang indah.. semua orang sedang berseronok.. ada yang bekerjaa.. ada yangg.. *ceh! ala2 Ucop la.. sapa setuju angkat tangan macam ni.....* WTH??

sebelum aku melalut sampai ke London.. Urghhh.. rindu nyer nak pi sana balikkk.. oke.. dalina.. Fokus!!
Sewaktu lepas solat maghrib dan mandi,*mestilah kena mandi, kang bau macam
"Hexanoic Acid" <-- isitilah orang Sains saje tahu..*
kitorang pun keluar ke Cafe Bang Din kerana mengikut kemahuan perut kami ini.. Mulanya plan nak makan kat Bang Din je.. eh2.. jgn silap.. memang kitorang tak terlalu skema untuk cakap, "makan dekat cafe milik abg din", maka tuan2 dan puan, jgn pulak pi bayang bukan2 yer..
Me and Mas sewaktu majlis bersama Raja Perlis




sebabkan roomate hat sorang lagi malas2 kucing nak keluar salin baju dan mak nenek semua tu, aku and Mas amik keputusan nak ber'take away' je..


Muka orang nak berlajar ilmu sentiasa Bercahaya.. muahahah.. gedik! Aku n Ain
 Maka dah ber'take away' kami pun plan nak makan nasi sambil tengok cerita Khurafat.. then seorang kawan dari tingkat atas datang nak jumpa Mas.. coz diorang nak kemana tah esok.. Dia katalah berlaku kekecohan di toilet seberang... sebabkan kawan Mas dtg, I pun pause la movie tu, nak gi basuh tangan.. tempat basuhan tu mmg next to our room, basuh tangan kat situ, then keluar dari bilik basuhan tu ternampak sesuatu berekor panjang merangkak masuk dalam bilikku.. laju pulak tuu.. untuk nak pastikan betulkah bilik aku yang dia masuk tu, maka cepat-cepat pi depan pintu, nmapk mahluk hamba Allah tu duk bawah katil.. katil akuu!! kerana sudah maklum andainya roomate aku nampak incik biawak tu, diorang akan panik maka dari luar bilik aku pun jerit, "Cicak!!! Cicak!!" dalam hati aku sambil duk jerit tu, 'eh.. cicak ke nama dia? apa nama tah binatang ni.. lupa lah..", setelah tiada respon dari rommates,  aku yang mmg lupa gila plus panik-biawak-besar-masuk pun jerit, "cicak besar!! Cicak Besarrr.. Wehh! keluaq weh..!! cicak besar masuk bilik kita, bawah katil akuu!!", serta merta dengan izin Tuhan Aku ingat namanya "BIAWAK", apa lagi.. "Keluaq semua!! Biawak Besar masuk bilik!!", 'waaa.....!!!! ddrussshhhhhh.. aaahhaaaaaa...' semua yang ada di dalam terus lari keluar bilik.. hehehehe..

kemudian datang lah pak cik gad dan mak gad*lebih tu kakak guard je tgk* to the rescue.. aku pun, "pak cik! masuk la amik.. takpa.. kami izinkan pak cik masuk, asalkan keluarkan biawak ttuu... " aku macam nak nangis dah.. bawah katil aku kutt.. then pak cik tu geleng2... "pak cik takut!" alahai pakcikkkk.. kekeke.. berdekah ketawa.. then kak guard tu pun amik batang panjang macam galah, buat camne tah, keluar lah diaa merangkak kedek ke arah rumah felo.. tepi umah felo tu agak berhutan sket.. huhu..

selesai halau biawak tu, kitorang pun sambung tgk movie balik.. hehe.. then pak cik guard tu ketuk bilik sambil jerit, "Bilik 102, cepat buat air untuk pakcik! penat taw pak cik tolong..." kekekekehhh..

itu lah ceritanya, bagi yang tak ley bayangkan bagaimana ia berlaku, ruju di bawah..
alohai.. keciknyaa...  
yang kaler koko tu adalah bilik basuh.. yang kaler kuning tu toilet..  kaler hijau is bilik aktiviti@TV@membaca semua tu.. and yang pink itu bilik I.. hehe.. dan kaler orange dot tu is my position selepas basuh tangan ternampak biawak masuk bilik.. dan  garisan merah itu adalah laluan incik biawak tu..
start from bilik basuhan di sebelah sana.. dihalau oleh guard2 semua, si Incik biawak yang blur dan panik tu pun mencuba untuk mencari arah tujuan sendiri... dia pun jalan dan jalan dan jalan.. masuk ke bilik aktiviti.. straight berjalan.. sampai ke pintu  sebelah lagi bilik aktiviti, incik biawak ni pun ternampak lah bilik yang bercahaya suci murni dengan terbuka pintunya itu.. maka gedek-gedek dia masukk.. huhuhhh.. terima kasih yang incik biawak.. membawa kenangan terindah dalam hidupku.. Syukur.. kalau tak, tiada ceria yang menarikkan?

bye.. Assalamualaikum Wbt..